Operatie Mobilisatie: Bidden voor de situatie in Israël en Gaza

Wereldwijd en zeker ook binnen Operatie Mobilisatie wordt er gebeden. Een eerder geplande gebedsweek van 5-11 nov voor mensen die Jezus niet kennen willen we niet houden zonder ook op te roepen om te bidden voor de situatie in Israël en Gaza.

De oorlog in Israël en Gaza heeft inmiddels aan vele duizenden mensen het leven gekost. De aanleiding was een aanval vanuit Gaza op Israël, door de terreurbeweging Hamas op zaterdag 7 oktober. Vier weken later is er aan beide zijden heel veel verdriet en angst en is een humanitaire crisis ontstaan. Een oplossing lijkt nog ver weg. Ondertussen groeit het lijden en de wanhoop onder de bevolking aan beide zijden. Kerken in Israël en de Gaza vragen om onophoudelijk gebed.

Gebedspunten

 • Bid voor de vele mensen en families die leven met rouw, angst en wanhoop;
 • Bid dat al het dodelijke geweld spoedig zal stoppen;
 • Bid voor de veilige terugkeer van de Israëlische gijzelaars;
 • Bid dat mensen in nood zich tot de enige waarachtige God wenden en dat Hij Zich laat zien;
 • Bid voor de vrede van Jeruzalem;
 • Bid voor het team van OM in Israël. Bid dat God hen beschermt en dat zij in deze gespannen situatie mogelijkheden mogen zien om van Gods liefde te getuigen;
 • Bid dat wij allemaal door Gods Geest wijsheid en liefde ontvangen om in ons bidden én spreken met anderen, God te eren.

Bidden voor de mensen die Jezus nog niet kennen

Wereldwijd zijn er nog zoveel mensen die Jezus niet kennen. Ze hebben het goede nieuws van Jezus nog niet gehoord, geloven in een andere god, hebben geen Bijbel, of christen in de buurt. Om hen te bereiken, is gebed noodzakelijk. Dit doen we graag samen met jou én jouw kerk. Bid gedurende deze week mee voor meer arbeiders, vrijmoedigheid, open deuren en wijsheid. We geloven dat wanneer we samen in gebed gaan, God zal voorzien in wat wij vragen naar Zijn wil.

‘Toen zei Hij tegen Zijn discipelen: De oogst is wel groot, maar er zijn weinig arbeiders. Bid daarom tot de Heere van de oogst dat Hij arbeiders in Zijn oogst uitzendt. (Mattheus 9: 37-38)

Bid mee als kerk

Organiseer een dagelijks gebedsmoment in je kerk, waar de gemeente, maar ook mensen van buiten aan kunnen sluiten. Meld je kerk aan en ontvang een week voorafgaande aan de gebedsweek het volgende pakket:

 • Gebedspunten voor de voorbede op zondagmorgen.
 • Suggestie voor een Bijbelgedeelte voor de zondagdienst.
 • Inspiratie en gebedspunten om van maandag t/m vrijdag met elkaar te bidden.
 • Ideeën voor een gebedswandeling die je op zaterdag samen in jullie eigen omgeving kunnen doen.

Meer: www.operatiemobilisatie.nl
Gebedsweek: week-van-gebed-2023
Kerk of persoonlijk aanmelden: aanmeldformulier-week-van-gebed
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies