Nieuw album van Ineke Marsman: I’m Davida

Schrijver, spreker en singer-songwriter Ineke Marsman-Polhuijs nam onlangs het album I’m Davida op met vier liederen voor gemeentezang en drie meer persoonlijke liedjes. Het verschijnt op 17 november. Sommige nummers waren al eerder online te beluisteren. Er werken bekende namen uit de muziekwereld als Henk Pool en William Wixley aan mee. 

In het cd-boekje staat naast de tekst ook het verhaal achter de liederen afgedrukt. Deze verhalen geven een inkijkje in het hart van schrijver, spreker en singer-songwriter Ineke Marsman-Polhuijs. Ze kon niet meer schrijven na het overlijden van haar dochter omdat ze overweldigd werd door verdriet. Maar toen haar dominee met een thema kwam uit Romeinen 15 vers 13 en sprak over de hoop die het geloof geeft, ging ze toch aan de slag. “Ik wilde een nummer schrijven over hoop toen ik zelf geen hoop meer had. Ik ervoer hoe de kracht van God door me heen werkte en de Heilige Geest me sterkte om het te zingen in onze kerk. God zelf is onze hoop en kracht.”

Davida

Haar album dat 17 november uitkomt, heet I’m Davida. “Die naam kwam steeds in mijn gedachten op. Het duurde even voor ik me realiseerde dat God dit zei over mij: Davida, geliefd.” Davida is een Hebreeuwse meisjesnaam die ‘geliefd’ betekent. “God zegt niet alleen tegen mij dat ik geliefd ben. Hij zegt dit tegen velen en we hebben elkaar nodig om de lengte, breedte en hoogte van Christus’ liefde te bevatten. Ik ging me hier meer en meer in verdiepen en las er onder andere in Efeziërs 3 vers 18 en 19.” Ze schreef er ook een lied over dat I’am Davida heet en de titeltrack van de cd werd. 
Alle zeven nummers op het album zijn zelf geschreven.  Voor sommige zocht ze de samenwerking op met Henk Pool. Bekende namen als William Wixley leverden ook een bijdrage. 

Tekst: Rosanne de Boer  
Website: www.davidawords.com
Facebook.com/InekeMarsmanPolhuijs
Meer: www.brokenbutreal.com
Foto: Ineke Marsman-Polhuijs

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies