Dirkje en Marieke waken terughoudend en liefdevol bij abortusklinieken

Chris Stoffer: Dit zijn Dirkje en Marieke, vanochtend was ik bij hen om mijn steun te betuigen voor hun belangrijke, levensreddende werk. Zij waken bij abortusklinieken om op een terughoudende en liefdevolle manier vrouwen een flyer aan te bieden. Om hen te laten weten dat er hulp is, als ze besluiten om hun kindje te willen behouden. Ongewenst zwangere vrouwen staan er veel te vaak alleen voor. Dirkje en Marieke bieden daarom hun hulp aan. Alles vrijblijvend en zonder te oordelen.

Het resultaat van hun werk is enorm. Wekelijks zijn er meerdere vrouwen in Nederland die na het contact met wakers tóch voor hun kindje kiezen. Dirkje en Marieke vertelden mij dat dat ook vanochtend nog was gebeurd in Rotterdam. Daar word je stil van. Ieder mensenleven is er één. 

Veel te weinig aandacht

Ik vind het heel schrijnend dat hulp bij ongewenste zwangerschap en alternatieven voor abortus in Nederland veel te weinig aandacht krijgen. Juist daarom zijn deze wakers nodig in Nederland. Meer dan ooit! Want nooit eerder steeg het aantal abortussen zó hard, en nooit eerder genoot ongeboren leven zó weinig wettelijke bescherming als nu. De politiek faalt. 

Het prille en weerloze leven beschermen

De SGP wilde wel dat het anders was. Dat wakers niet nodig zijn. Dat al het prille en weerloze leven bescherming krijgt. Dat elk mensenleven het recht heeft om te mogen leven.

En ja, het gaat bij dit onderwerp ook om vrouwen en om hun eigen levens, maar mogen wij dan ook de aandacht vragen voor dat nieuwe, kleine en groeiende leventje?

Auteur: Chris Stoffer / lijsttrekker SGP
Foto: SGP
Web: www.sgp.nl
Meer: www.weekvanhetleven.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies