Een van de belangrijkste onderwerpen voor de kiezers: de zorg

Family7 – Het is een van de belangrijkste onderwerpen voor de kiezers, maar het wordt compleet genegeerd door de politiek: de zorg. In deze week van het leven hebben we het over het personeelstekort In de zorg, medische ethische dilemma’ en de bereikbaarheid van ziekenhuizen. Hilde Palland van het CDA, Nico Drost van de ChristenUnie, Wim van Duijn van de SGP en Andrea van Veen van de BBB gaan met elkaar in gesprek.

Hilde Palland van het CDA

Ik ben nu al zo’n 23 jaar lid van en actief voor het CDA en heb veel verschillende functies mogen vervullen. Uiteraard begon dat alles bij het CDJA tijdens mijn studententijd in Groningen! Het is mijn uit de hand gelopen passie. Begonnen uit nieuwsgierigheid (‘hoe werkt de politiek’?) en betrokkenheid (de ambitie om mee te willen praten over hoe we in ons land samenleven). En die beiden zijn nooit verdwenen of verzadigd. Ik wil als teamspeler, geworteld in de regio, met ervaring vanuit het bedrijfsleven en ondernemerschap en als vrouw en moeder, mede vorm geven aan het christendemocratisch antwoord en geluid op de vraagstukken van deze tijd.

Nico Drost van de ChristenUnie

Nico Drost (1980) is sinds 25 januari 2023 lid van de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie i. Eerder was hij van 26 maart tot 16 juli 2019 tijdelijk vervanger van Tweede Kamerlid Stieneke van der Graaf, toen zij met zwangerschaps- en bevallingsverlof was. Nico Dorst werkte als zelfstandig adviseur, met name in de Nederlandse maakindustrie en was als fractievoorzitter actief in de gemeenteraad van Rhenen. In de Tweede Kamer houdt hij zich onder meer bezig met primair en voortgezet onderwijs, defensie, volksgezondheid, welzijn en sport en digitale zaken.

Wim van Duijn van de SGP

Wim van Duijn (54), specialist ouderengeneeskunde in een Katwijks verpleeghuis, raadslid voor de SGP, vicevoorzitter van de plaatselijke commissie van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, presentator van een hobbyprogramma van RTV Katwijk, buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand en actief in nog wat andere bestuurlijke nevenfuncties. Een opgewekt, emotioneel en energiek mens. „De variatie aan taken en verantwoordelijkheden heb ik altijd heel leuk gevonden.”

Andrea van Veen van de BBB

Even voorstellen… mijn naam is Andrea van Veen, nr 8 op de lijst van BBB Flevoland. BBB heeft noarberschap als kernwaarde. Dit betekent omzien naar elkaar, een ieder in zijn waarde latend. Samen, niet ieder voor zich. Flevoland is een jonge provincie met veel potentieel maar dan moeten we wel zorgen dat het OV, de zorg en wonen op orde zijn. Dan kunnen we groeien als provincie en als persoon. Hier ligt voor ons de uitdaging in de Provinciale Staten. Samen gaan we die uitdaging aan, samen maken wij Flevoland iedere dag BBBeter.

Family7

Family7 is dé 24/7 christelijke televisiezender met programma’s uit die je (weer) in contact brengen met God en met anderen. Ook wil de zender een platform zijn waar christelijke organisaties zichzelf kunnen presenteren. Sinds 2005 is het dé christelijke televisiezender voor jou en je gezin. Het doel: Nederland bereiken met het evangelie van Jezus Christus. Ze zenden televisieprogramma’s uit via hun website en op de Nederlandse televisie. Het bereik blijft groeien: inmiddels ontvangen ruim 4 miljoen huishoudens Family7.

Web: www.family7.nl
Auteur: Uitgelicht Family7
Foto: Videostill YouTube

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies