Leon Meijer wil de inwoners van Israël bemoedigen

Christenen voor Israël – Aanstaande vrijdag verschijnt er een nota van de PKN over de relatie van de Kerk met Israël. De notitie is nu al omstreden en kan op veel kritiek rekenen, zeker met het oog op de oorlog met Hamas. Aan tafel ds. Frank Heikoop, voorzitter van Christenen voor Israël. En we schakelen naar Israël waar Leon Meijer met een team van Christenen voor Israël is om de inwoners van het land te bemoedigen.

Leon Meijer is een Nederlands politicus voor de ChristenUnie en bestuurslid van de stichting Christenen voor Israël. Leon is geboren in Dordrecht en groeide op in Ridderkerk. In 1990 vertrok Meijer met zijn vrouw Janine naar Israël waar hij in Haifa onderzoek deed naar de milieueffecten van intensieve aquacultuur. Het eerste jaar werkte hij voor de zendingsorganisatie Near East Ministry.

Samen met zijn vrouw kreeg hij drie kinderen in Israël. Meijer leerde Hebreeuws, promoveerde aan het Technion, de Technische Universiteit van Israël. In 1999 keerde Meijer met zijn gezin terug in Ede en kwam hij te werken als hoofd van het beleidsteam van de Europese fractie van de ChristenUnie/SGP.

Van 2004 tot 2006 werkte Meijer bij het Europees Parlement, onder meer voor Paul van Buitenen. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2006 trad hij op als coördinator voor de ChristenUnie. Hij stond zelf ook op de kandidatenlijst voor die partij, en was buiten de top 10 de kandidaat die de meeste stemmen kreeg. Daarna werkte hij als beleidsmedewerker bij het CNV. In 2010 werd hij lid van de gemeenteraad van Ede en vier jaar later wethouder.

Over stichting Christenen voor Israël

Stichting Christenen voor Israël stelt zich ten doel om christenen in Nederland bewust te maken van de betekenis van het Joodse volk in Gods handelen met deze wereld, Gods liefde voor Zijn volk en Zijn komende koninkrijk. Als Christenen voor Israël doen wij dit door het geven van betrouwbare informatie over land, volk en staat van Israël. Wij roepen christenen op tot solidariteit met Israël en wijzen elke vorm van antisemitisme af. En wij gaan hierbij uit van het gezag en de betrouwbaarheid van de Bijbel als Gods Woord. Wij steunen Israël metterdaad en zijn werkzaam in Nederlandse kerken en gemeenten.

Web: www.cvi.nl
Beeld: Videostill YouTube
Auteur: Christenen voor Israël
Actie: www.cvi.nl/brengzeterug

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies