Christie: We zijn aan elkaar gegeven om elkaar te steunen

Op deze plaat zingt Christie over dat het geen teken van zwakte is om om hulp te vragen. Over het ontstaan van het lied vertelt Christie: “Een van mijn dierbaren ging door een moeilijke tijd. Ik zag diegene worstelen in stilte om mij er niet mee te belasten, maar ik wilde juist graag helpen. Het inspireerde me om dit lied te schrijven. Ik denk dat we ook aan elkaar zijn gegeven om elkaar te helpen en te ondersteunen.”

Voor dit lied zocht de Bovenkarspelse zangeres de samenwerking met Anne Schutte in de Velvet Moon Studios in Rotterdam. “Ik had het nummer geschreven op elektrische gitaar, en wilde voor dit lied ook wat meer experimenteren met ambient sounds en elektronische invloeden. Anne Schutte voelde me heel goed aan, en ik heb echt genoten van het creatieve proces en om dit lied tot leven te horen komen.” De mastering van de plaat werd gedaan door Ernst van Dusseldorp.

De liefde van God

Er is een diepere laag in het lied te ontdekken in de zin ‘Elke traan die je laat, ik vang ‘m voor je op.’ “Aan de ene kant schreef ik het vanuit een poëtisch oogpunt om uit te drukken hoe diep mijn liefde gaat. Maar deze zin gaat ook over hoe ik geloof hoe diep de liefde van God gaat voor ons en dat Hij onze tranen ziet. In de Bijbel staat de tekst dat God onze tranen bewaart in een kruik.” Christie hoopt dat het lied tot bemoediging mag zijn voor velen.

Meer over Christie

Christie is zangeres en songwriter. Ze studeerde aan het conservatorium InHolland Alkmaar richting zang pop/sessie. Ze bracht reeds twee albums uit (‘Ontdekkingstocht’ in 2019 en ‘Onze Verhalen’ in 2022) met daarop zelfgeschreven songs.

Eerder bracht Christie de albums ‘Onze Verhalen’ (2022) en het ‘Ontdekkingstocht’ (2019) uit. Voor ‘Onze Verhalen’ ontmoette de zangeres de afgelopen jaren diverse mensen en schreef ze een lied naar aanleiding van hun verhaal. In 2023 organiseerde ze tweemaal het ‘Onze Verhalen Concert’, waarbij Christie met haar band de liedjes speelden van het gelijknamige album en de mensen achter de liedjes hun verhaal deelden.

Het album ‘Ontdekkingstocht’ (2019) schreef ze over haar eigen levenservaringen, waaronder de debuutsingle ‘Storm’ (waar in 2023 de akoestische versie van verscheen als single) wat ze schreef over het auto ongeval waar haar man bij betrokken was. Andere liedjes afkomstig van dit album zijn o.a. ‘Wakker’, ‘De dag van jouw komst’ en ‘Avontuur’.

Website: www.christiemusic.nl
Spotify open.spotify.com
Youtube www.youtube.com
Facebook www.facebook.com
Instagram www.instagram.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies