Christie: Terugkijkend zie ik hoe God op alle momenten bij me was

Op vrijdag 5 april verscheen de nieuwste single ‘In de palm van Uw hand’ van zangeres en songwriter Christie. Dit lied zal tevens verschijnen op haar nieuwe album ‘Geworteld’. Toen de zangeres haar album ‘Onze Verhalen’ had afgerond merkte ze dat het ook veel in haar had uitgewerkt. Christie: Ik ben daardoor ook zelf meer gaan nadenken over mijn ‘roots’.

Christie vertelt: “Ik had veel verschillende mensen geïnterviewd en een van de vragen die ik soms stelde om tot de kern van hun verhaal te komen was ‘neem me eens mee terug naar toen je klein was’. Ik ben daardoor ook zelf meer gaan nadenken over mijn ‘roots’.
Waar liggen mijn wortels? Deze mensen zijn daar zo openhartig over geweest, en het zorgde ervoor dat ik ook meer ben gaan kijken naar hoe ik ben opgegroeid, welke dingen ik heb meegenomen de volwassenheid in, hoe ik ‘gevormd’ ben. Deze verschillende thema’s zijn ook de inspiratie geweest voor mijn aanstaande album “Geworteld”. “

Behind the song ‘In de palm van Uw hand’

‘Een van de meest ingrijpende gebeurtenissen is geweest toen ik 18 jaar was. Ik ben toen heel erg de weg kwijt geweest, en worstelde met depressies. Het was toen heel donker in mijn leven. Ik wist niet goed meer hoe ik daar uit moest komen. Een vriendin nodigde me in die tijd uit voor een Alpha cursus. Dat is een soort kennismaking met het christelijk geloof. Tijdens die avonden gingen we met elkaar eten, was er iemand die iets deelde uit zijn leven, lazen we uit de Bijbel, stelden we vragen. Het waren avonden waar ik naar uit begon te kijken. Uiteindelijk ging ik ook naar de kerkdiensten die ze organiseerden. Tijdens zo’n dienst merkte ik dat God in mijn hart begon te werken. Die dag gaf ik mijn hart aan God.

Terugkijkend op mijn leven

Het lied ‘In de palm van Uw hand’ beschrijft eigenlijk hoe ik terugkijkend op mijn leven, kan zien hoe Hij op alle momenten, in alle seizoenen van mijn leven bij me is geweest.
Voor dit lied wilde ik graag werken met een cellist en Luca Genta is iemand die ik al jaren bewonder in hoe prachtig hij kan spelen.
Samen met Anne Schutte – met hem werkte ik recent ook aan ‘Hoeveel ik van je hou’ – benaderde ik Luca, en hij voelde zich vereerd om dit lied in te spelen.’

Meer over Christie

Christie is zangeres en songwriter. Ze studeerde aan het conservatorium InHolland Alkmaar richting zang pop/sessie. Ze bracht reeds twee albums uit (‘Ontdekkingstocht’ in 2019 en ‘Onze Verhalen’ in 2022) met daarop zelfgeschreven songs.

Voor ‘Onze Verhalen’ ontmoette de zangeres de afgelopen jaren diverse mensen en schreef ze een lied naar aanleiding van hun verhaal. In 2023 organiseerde ze tweemaal het ‘Onze Verhalen Concert’, waarbij Christie met haar band de liedjes speelden van het gelijknamige album en de mensen achter de liedjes hun verhaal deelden.

Het album ‘Ontdekkingstocht’ (2019) schreef ze over haar eigen levenservaringen, waaronder de debuutsingle ‘Storm’ (waar in 2023 de akoestische versie van verscheen als single) wat ze schreef over het auto ongeval waar haar man bij betrokken was. Andere liedjes afkomstig van dit album zijn o.a. ‘Wakker’, ‘De dag van jouw komst’ en ‘Avontuur’.

Website: www.christiemusic.nl
Spotify open.spotify.com
Youtube www.youtube.com
Facebook www.facebook.com
Instagram www.instagram.com

In de palm van Uw hand

Vocals: Christie @Heron Road Studio’s
Gitaar: Anne Schutte
Cello: Luca Genta
Mix: Anne Schutte
Mastering: Ernst van Dusseldorp – The Flagship Studio
Muziek & Tekst: Christie van der Stal-van Baaren

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies