Thema New Wine Zomerconferentie 2024: Leef!

Het thema voor de New Wine Zomerconferentie 2024 is: Leef! Dat maakte New Wine-directeur Bart Visser afgelopen week bekend. De conferentie is volgend jaar van 20 tot en met 26 juli op Landgoed Velder in Liempde. New Wine, een vernieuwingsbeweging van en voor kerken en geloofsgemeenschappen, verwacht zo’n zesduizend bezoekers. Waaronder veel gezinnen met kinderen.

Het programma van de New Wine Zomerconferentie zal dit keer vooral zijn gericht op persoonlijke groei. Bart Visser legt uit waarom voor het thema ‘Leef!’ is gekozen: “In Johannes 10:10b staat: ‘Ik ben gekomen om het leven te geven in al Zijn volheid.’ Bij leven in alle volheid denken we snel aan alle geneugten. Aan mooie spullen, volle borden, eindeloze (zon)vakanties. Maar Jezus doelt op iets anders. Het gaat om een leven voorbij macht en sterkte, voorbij geld en spullen, voorbij drukte en stress. In het volle leven waarover Hij spreekt, gaat het over luisteren naar Zijn stem en leren van Zijn stijl. Het gaat om een geheeld leven (in ziel, lichaam en geest), in antwoord op de liefde van de Vader. Afhankelijk van de kracht van de Geest.”

Hoofdspreker

Hoofdspreker op de New Wine Zomerconferentie 2024 wordt A.J. Swoboda. Deze Amerikaan geeft les aan de Bushnell Universiteit in Bijbelse theologie en wereldchristendom. Daarnaast leidt hij een masterprogramma rond de Heilige Geest en leiderschap aan het Fuller Theological Seminary. Swoboda is ook auteur en schreef het bekroonde Subversive Sabbath. Onderwerpen waarover hij in Liempde onder andere gaat preken: “De Bijbelse visie op rust en hoe je met Jezus kunt blijven wandelen terwijl je grote vragen hebt over je geloof.”

Nieuwe eventmanager

In het voorjaar was een nieuwe eventmanager voor de conferentie aangesteld, maar zij bleek deze functie toch niet te kunnen oppakken. Inmiddels is nu een vervanger gevonden: Martin de Beer (57). Hij heeft veel ervaring in eventmanagement en gaat in juni volgend jaar parttime bij New Wine beginnen. Tot die tijd worden veel de taken in de aanloop naar de Zomerconferentie opgepakt door anderen binnen de organisatie.

Inschrijving

Op 3 januari 2024 start de inschrijving met vroegboekkorting voor weekgasten bij TrueTickets. Ook is het mogelijk om zich vanaf die datum in te schrijven als medewerker. Meer informatie is binnenkort te vinden op zomerconferentie.new-wine.nl/ en de social media van New Wine.

Foto: Lolke Bergsma
Auteur: Mariëtte Woudenberg
Web: www.new-wine.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies