Marleen Kragt: Opnieuw alarm geslagen over de situatie in Ter Apel

Family7 – Opnieuw is er alarm geslagen over de situatie in Ter Apel. De inspectie van Justitie en Veiligheid zegt dat de maximale bezetting met honderden mensen is overschreden. Aan de meest basale eisen op het gebied van bed en bad wordt niet voldaan. Uitgelicht in gesprek met Marleen Kragt.

Marleen Kragt is pionier bij De Thuisgevers. Ze is geboren in Kampen maar woont al twintig jaar in IJsselmuiden. “Ik ben getrouwd en we hebben drie kinderen en twee pleegkinderen. Wij willen met ons huis een warm thuis bieden aan meerdere mensen.”

Marleen is sinds kort werkzaam als zzp’er. “Tot voor kort was ik jongerenwerker bij de kerkelijke gemeente in IJsselmuiden. In september ben ik voor mezelf begonnen. Ik heb inmiddels verschillende werkzaamheden, ik heb bijvoorbeeld een opdracht van Stichting Livingstone.”

“Als zzp’er doe ik vooral projectadvies en dienstverlening. Als mensen een project willen opzetten, bij voorkeur met jongeren, dan wil ik ze daar graag bij begeleiden. Daarnaast werk ik ook voor de Stichting Present, dat is een stichting die een brug slaat tussen mensen die vrijwillig hulp willen geven en zij die hulp kunnen gebruiken.”

Waarvoor kunnen mensen je bellen?

“Ik wil vooral mensen helpen met het doen, de uitvoering. Mijn ervaring is dat mensen heel erg vaak beren op de weg zien en ik wil die beren graag wegnemen. Dat is de uitdaging die ik graag aanga.”

Wat drijft je om je voor de Thuisgevers in te zetten?

“Wat mij drijft is dat ik vind dat onrecht iets is dat niet zou moeten mogen. Ik wil me vooral inzetten voor mensen die onrecht wordt aangedaan, dat is het punt waar ik me het meest op inzet. Iedereen heeft een dak boven zijn hoofd nodig. En een veilige plek.”

Over De Thuisgevers

De Thuisgevers is een initiatief van de gemeente Kampen en de Protestantse Kerk in Nederland, ondersteund door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Raad van Kerken in Nederland. De Thuisgevers is financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) en gefaciliteerd door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). 

Over Family7

Family7 is dé 24/7 christelijke televisiezender met programma’s uit die je (weer) in contact brengen met God en met anderen. Ook wil de zender een platform zijn waar christelijke organisaties zichzelf kunnen presenteren. Sinds 2005 is het dé christelijke televisiezender voor jou en je gezin. Het doel: Nederland bereiken met het evangelie van Jezus Christus. Ze zenden televisieprogramma’s uit via hun website en op de Nederlandse televisie. Het bereik blijft groeien: inmiddels ontvangen ruim 4 miljoen huishoudens Family7.

Web: www.dethuisgevers.nl
Uitzending: www.family7.nl
Foto: Videostill Youtube

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies