Voedselpakket biedt liefde en zorg

Om kansarme mensen in Oost-Europa in de winter te ondersteunen, houdt Zending over Grenzen haar jaarlijkse Voedselpakkettenactie. Met een voedselpakket kunnen mensen weer even vooruit en ervaren ze dat ze er niet alleen voor staan.

Een voorbeeld van een gezin dat wel wat hulp kan gebruiken, is het gezin van Elena. Ze woont met haar man en kinderen in een bouwvallige flat zonder elektriciteit en warm water in Roemenië. Zij hebben in de winter erg veel moeite om rond te komen. Haar man heeft als bouwvakker veel minder werk in de winter. Daardoor hebben ze bijna geen inkomsten, terwijl de stookkosten hoog zijn. Kerst vieren ze nauwelijks: het is al een uitdaging om überhaupt aan eten te komen.

Winters zijn extra zwaar

Waar wij in Nederland naar de decembermaand uitkijken vanwege de gezelligheid en het vieren van de geboorte van Jezus, zien veel gezinnen in Oost-Europa op tegen deze maand. De winters maken hun situatie extra zwaar; het is koud; er is minder werk, omdat het werk op het land en in de bouw stilligt; stookkosten zijn hoog, waardoor er minder geld overblijft voor eten en de bereikbaarheid van afgelegen dorpen is slecht door de winterse omstandigheden. Terwijl de rest van de wereld feestviert, worden arme gezinnen juist geconfronteerd met alles wat ze NIET hebben. Zij hebben hun handen vol aan simpelweg overleven.

Uitpakken met Voedselpakkettenactie

In de aanloop naar december houdt Zending over Grenzen een Voedselpakkettenactie voor mensen in nood in Oost-Europa. Met een voedselpakket kunnen mensen in armoede vlak voor Kerst ook een beetje uitpakken. Deze voedselpakketten zijn gevuld met eten en non-food basisbenodigdheden, lekkernijen en een boek over de ware betekenis van Kerst. Niet alleen is zo’n pakket een praktische steun in de rug, het laat mensen ook weten dat ze geliefd zijn en dat er mensen aan hen denken. Voor Elena betekent dit ook dat ze Kerst kan vieren met haar gezin, zonder dat ze zich zorgen hoeft te maken of ze wel genoeg eten kan betalen. Een pak van haar hart.

Doneer een voedselpakket

Wilt u ook mensen in nood steunen? Doneer dan aan de Voedselpakkettenactie van Zending over Grenzen. Met uw bijdrage helpt u mensen in armoede met wat extra voedsel en u laat hen zien dat ze er niet alleen voor staan. Hartelijk dank voor uw gift!

Doneren kan via: www.zendingovergrenzen.nl
Auteur: Denny Klomp
Foto: Zending over Grenzen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies