Ousna (11): Later wil ik piloot worden

Wat valt er nog te wensen, aan het einde van een bewogen jaar? Een jaar waarin mensen diep werden geraakt door oorlog en geweld. De gebrokenheid van de wereld is zo voelbaar. Toch willen we vooruit blijven kijken. Verbonden in de hoop van Kerst, zien wij onze naasten. We zien Ousna, die in Burkina Faso naar school gaat ondanks het geweld dat er is. Later wil ze piloot worden.

Stel jezelf eens voor?

Ik ben Ousna, 11 jaar, en ik woon in Ouagadougou. Dat is de hoofdstad van Burkina Faso. Ik zit in groep 6 van basisschool Efore.

Hoe kijk je terug op de filmopnames voor de campagne?

Ik was blij dat ik uit alle leerlingen werd gekozen om mee te doen. De wens die Liza voor mij had geschreven, vrede voor ons land, vond ik erg mooi. Het was een leuke dag!

Hoe ziet jouw dag er meestal uit?

Als ik ‘s ochtends opsta, was ik me en eet ik mijn ontbijt. Daarna ga ik naar school. Ik heb verschillende vakken: Frans, rekenen, geschiedenis, aardrijkskunde, natuurkunde en maatschappijleer. Ik vind het leuk op school, want ik leer wat er allemaal in de wereld gebeurt. Frans is heel belangrijk, want daardoor kan ik de andere vakken ook beter volgen.

Om 17.00 uur ga ik naar huis om mijn moeder te helpen met koken. Ik eet mijn avondeten samen met mijn ouderse en zus. Voordat ik ga slapen kijk ik nog even de lesstof door.

Wat wil je later worden?

Ik wil piloot worden, dan kan ik bijdragen aan de ontwikkeling van mijn land. Ik zal goed opletten tijdens rekenen, dan moet het lukken.

Hoe ga je dit jaar Kerstmis vieren?

Ik ben nu druk bezig om gedichten, Bijbelteksten en kerstliedjes te leren. Die voeren we op tijdens het Kerstfeest op school, dat is dit jaar op 21 december. We eten dan ook met elkaar: rijst met vlees en als drinken krijgen we sinaasappelsap. Op eerste Kerstdag gaan we langs bij mijn buren en vrienden om hen een gezegend Kerstfeest te wensen.

Meer informatie en donaties: www.woordendaad.nl/ikwensjou

Over Woord en Daad

Als bijbelgetrouwe Nederlandse stichting verbindt Woord en Daad, samen met lokale partners en actoren uit relevante sectoren, mensen wereldwijd. Zo willen we verantwoordelijkheid nemen voor het vormgeven van een menswaardig bestaan voor armen en rijken en scheppen we hoop en kansen om armoede te overstijgen. Met onze programma’s Agrarische ontwikkeling, Beleidsbeïnvloeding, Bewustwording, Duurzaam water, Educatie, Noodhulp en weerbaarheid en Werk en opleiding, werken we al 49 jaar aan duurzame verandering. Dat doen we niet alleen. Samen met onze trouwe achterban en ervaren partners bouwen we door aan dit levensveranderende werk.

Auteur en foto: Woord en Daad

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies