Alice: God heeft een plan voor ieders persoonlijke leven

In de weken voor Kerst viel een handgeschreven brief bij Woord en Daad in de brievenbus. Een donateur schreef hoe hij onder de indruk was van het verhaal van Alice, die als blinde vrouw een goedlopende onderneming runt in de textielproductie en daarmee veel anderen aan werk helpt. ‘Voor haar levenshouding mogen we respect houden’, schrijft hij. ‘Ik vind het een dappere vrouw, […] ze heeft een geweldig doorzettingsvermogen.’

Het verhaal van Alice Sanou uit Burkina Faso inspireert. Het afgelopen jubileumjaar stond bij Woord en Daad in het teken van het jubileumproject, Job Booster Burkina Faso. Met heel veel mensen hebben we het bijzondere levensverhaal van Alice gedeeld. Ze was zelfs live aanwezig, via een videoverbinding, tijdens Sport for Others 2023.

Indrukwekkende brief

Op verzoek van deze donateur deelden we zijn brief met Alice. Ze schreef een indrukwekkende brief terug. ‘Lichamelijke beperkt zijn levert geen makkelijke situatie op’, schrijft ze, ‘maar ik begrijp dingen snel en ik besloot om de regie over mijn leven te pakken. Niets zou ons moeten hinderen om dóór te gaan. Ik blijf ervan overtuigd dat God een plan heeft voor ieders persoonlijke leven en daarom ben ik in staat om verder te gaan.’

Ontroert

Alice schrijft dat de brief uit Nederland haar heel erg ontroert. ‘Dit soort uitingen van waardering, door een brief zoals die van u, of een audio- of videobericht, zijn een grote bemoediging voor ons, mensen die leven met een beperking.’

jubileumjaar voorbij

Het jubileumjaar van Woord en Daad is voorbij, de missie blijft onveranderd: in een gebroken wereld streeft Woord en Daad naar zichtbare tekenen van Gods komend Koninkrijk. Een gezegend 2024 toegewenst!

Web: www.woordendaad.nl
Steun: Doneren
Beeld: Woord en Daad

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies