Afgelopen jaar opnieuw groei kringloopwinkels Woord en Daad

Het resultaat in 2023 van Stichting Woord en Daad kringloopwinkels bedraagt ruim 2,4 miljoen euro. Dat betekent ruim 25 procent groei ten opzichte van 2022. De opbrengst was bestemd voor de programma’s in Azië, Afrika en Latijns-Amerika op het gebied van schoon drinkwater, christelijk onderwijs en werkgelegenheid.

Dit dankzij ruim 1700 winkelvrijwilligers die zich elke week vol enthousiasme inzetten voor anderen. Het aantal vrijwilligers steeg in 2023. In oktober openden we een nieuwe Woord en Daad kringloopwinkel in Houten, daarmee komt het totale aantal op 29 winkels.

2000 klanten per winkel per maand

Het afgelopen jaar verwelkomden we gemiddeld 2001 klanten per winkel per maand. Dat is ruim 200 meer dan in 2022. Ook het aantal verkochte producten steeg, vooral kleding. Arco Sturm, manager Woord en Daad kringloopwinkels: ‘We merken dat bewust consumeren steeds belangrijker wordt in Nederland, voornamelijk onder jongeren. Een rondje kringloopwinkel wordt steeds meer een leuke vrijetijdsbesteding. Dat zien we terug in bezoekersaantallen. Mooi is dat we met onze winkels ook van betekenis kunnen zijn voor mensen uit de buurt, met een bakje koffie en een goed gesprek.’

‘Vorig jaar hebben we als team een mooie professionaliseringsslag kunnen maken, wat zich vertaalde in een stijgende bijdrage voor de projecten die de winkels steunen. In 2023 kwam er veel op ons af qua wetgeving, met plannen van de overheid om een registratieplicht voor kringloopgoederen in te stellen. Door hierover breed gesprekken te voeren hebben we de impact voor de winkels tot nu toe gelukkig beperkt kunnen houden.’

Kringloopwinkels door heel Nederland

Wil je met jouw aankoop een goed doel steunen? Bezoek een Woord en Daad winkel! Met tientallen kringloopwinkels door heel Nederland dragen we bij aan hergebruik van spullen, creëren we een plek voor iedereen die zich verbonden wil voelen met de naaste ver weg en vormen we een lokale ontmoetingsplek voor jong en oud. 

De opbrengsten van de kringloopwinkels gaan naar projecten van Woord en Daad. Woord en Daad werkt wereldwijd vanuit Bijbels perspectief aan blijvende verandering voor mensen in armoede, mede dankzij de inzet van onze duizenden vrijwilligers. Doe je mee?

Als vrijwilliger kun je samen met anderen iets betekenen voor onze naasten dichtbij én ver weg

Web: www.woordendaad.nl
Foto: Opening winkel Houten / Woord en Daad
Vacatures: kringloopwinkels

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies