Oekraïne nog altijd in grote nood – Zending over grenzen geeft hulp

Twee jaar geleden brak de oorlog in Oekraïne uit. Twee jaar lang geweld, vernietiging, gevechten, vluchtelingen, verdriet, trauma en onzekerheid. En de vrede is nog altijd ver te zoeken. Het leed gaat door en de nood is nog steeds enorm groot. Oekraïne heeft onze hulp nog steeds heel hard nodig. Hulporganisatie Zending over Grenzen is actief in Oekraïne, lees hieronder meer en bekijk de video’s.

Deze aangrijpende video laat zien hoe groot de nood in Oekraïne was en nog steeds is. Gelukkig krijgen mensen in nood humanitaire hulp en spirituele zorg van ons, zelfs op gevaarlijke plekken:

Zending over grenzen geeft hulp aan Oekraïne

Samen met jou kunnen wij Oekraïne helpen. De armoede in het land is groter dan ooit. Huizen, scholen en winkels zijn gebombardeerd en verwoest, mensen zijn hun geliefden kwijtgeraakt of zijn zelf gewond geraakt. Gezinnen zijn van elkaar gescheiden en mensen zijn naar het buitenland of naar een ander deel van Oekraïne gevlucht.

Mensen hebben meer dan ooit ondersteuning nodig. Naast onze reguliere steun, hebben wij een apart hulpprogramma voor vluchtelingen opgezet. Via dat programma krijgen vluchtelingen materiële hulp en krijgen zij van onze lokale medewerkers ook ondersteuning bij het verwerken van oorlogstrauma’s tijdens speciale bijeenkomsten of Zomerkampen voor kinderen. Ook hebben onze medewerkers PTSS (Posttraumatische Stressstoornis) trainingen gevolgd, zodat getraumatiseerde gezinnen de emotionele steun krijgen die ze zó nodig hebben.

Door de oorlog in Oekraïne zijn 4,9 miljoen mensen binnen Oekraïne ontheemd geraakt en nog eens 6,2 miljoen mensen zijn het land uit gevlucht. In deze video kun je zien wat dat met deze mensen doet en wat zij nodig hebben.

Wat kunnen wij doen?

Ook wij kunnen Oekraïne op diverse manieren steunen:

  • Bid voor Oekraïne
  • Doneer een gift
  • Kom in actie via je kerk / gemeentegroep of Bijbelclub en houd een collecte of maak een diaconale gift over.

Maak impact en doneer ook! DONEER

Extra aandacht voor Oekraïne op 25 februari

Op 24 februari 2024 is het precies twee jaar geleden dat de oorlog uitbrak. Daarom besteden veel kerken in Nederland op 25 februari aandacht aan de oorlog door samen te bidden of door een collecte te houden voor Oekraïne. Misschien wil jouw kerk ook iets doen. Je kan onderstaande video gebruiken om binnen jouw kerk of geloofsgroep aandacht te vragen voor Oekraïne.

Auteur: Zending over Grenzen
Beeld: Videostill
Meer info: www.zendingovergrenzen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies