Jurjen van Houwelingen spreker 48e EO-Jongerendag

Afgelopen zaterdag maakte EO BEAM de eerste spreker van EO-Jongerendag 2024 bekend: Jurjen van Houwelingen. Het is inmiddels tien jaar geleden dat hij ook al op het podium van het evenement stond, maar in tien jaar kan er veel veranderen. Ruim zes jaar geleden zette een herseninfarct zijn wereld op z’n kop. Op 1 juni gaat Jurjen spreken over veerkracht en wat goed nieuws voor hem betekent.

In 2017 krijgt Jurjen een herseninfarct en van de een op de andere dag is hij invalide. Hij wordt nagenoeg blind en kan zich veel dingen niet meer herinneren. Een lange weg van revalidatie begon en langzaam maar zeker kwamen de meeste herinneringen weer terug, maar zijn zicht helaas niet.

Jurjen: “Ik werd op een gegeven moment gegrepen door het begrip ‘veerkracht’. Als ik een nieuwe betekenis kan vinden en een doel, dan is mijn leven weer de moeite waard. Dat was een zoektocht, maar ik vond dit in het inspireren van anderen met mijn verhaal en in kunst die ik maak. Ik hoop dat ik de jongeren op de dag inspireer en bemoedig met mijn verhaal, ook als ze zelf door een lastige situatie gaan. God is erbij!”

Goed nieuws

In een wereld waarin vooral slecht nieuws de aandacht trekt, ontdekken bezoekers van de EO-Jongerendag (opnieuw) wat het goede nieuws van Jezus is en hoe dit hoop en optimisme geeft. Joram Kaat, presentator van het evenement: “Een leven zonder tegenslagen of slecht nieuws is een illusie. Het goede nieuws van Jezus verandert het slechte nieuws niet, maar bepaalt wel hoe je naar de werkelijkheid kijkt. Jezus biedt ons een hoopvol perspectief! De bezoekers worden uitgedaagd om die boodschap te delen.”

Tickets

Tickets voor de 48e EO-Jongerendag zijn te bestellen via eojongerendag.nl. Een ticket kost 19,95 euro. Op een later moment worden de artiesten bekendgemaakt.

Web: www.eojongerendag.nl
Beeld: EO
Zaterdag 1 juni 2024 in Rotterdam Ahoy

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies