Ramadan gebedskalender van Evangelie & Moslims

Moslims hebben als regel om in de islamitische maanmaand Ramadan, dit jaar van 11 maart tot en met 9 april, van zonsopgang tot zonsondergang te vasten. Voor veel moslims heeft de Ramadan iets feestelijks: een maand van intensief contact met elkaar, het aanhalen van familiebanden, samen eten en samen naar de moskee.

Waarom bidden tijdens de Ramadan

Tijdens de Ramadan zijn veel moslims serieuzer bezig met hun geloof en op zoek naar een ontmoeting met God. Moslims geloven dat in deze maand het eerste deel van de koran werd geopenbaard aan Mohammed en dat daarom de kans dat God hun gebeden hoort en hen genadig is, groter is dan in de rest van het jaar. Al vele jaren zien christenen wereldwijd dat als een goede aanleiding om juist ook voor moslims te bidden, dat Jezus Christus zich aan hen bekend maakt. Evangelie & Moslims sluit hier graag bij aan en stimuleert christenen juist ook deze periode voor moslims in Nederland te bidden.

Gebed verandert ook onszelf

Gebed verandert harten van moslims maar ook van onszelf. Door gebed gaan we ook zelf anders naar de moslims om ons heen kijken en wordt ons hart zachter. Als dat zo is, maak dan ook de stap naar moslims en spreek met hen over hoe God niet alleen profeten zond met een boek, maar dat het levende Woord van God zelf naar de wereld kwam (Johannes 1).

Download Ramadan gebedskalender

De gebedskalender is te downloaden via ramadan-2024-gebedskalender
Ook worden de gebedspunten tijdens de Ramadan gedeeld via de Instagram en Facebookpagina van Evangelie & Moslims.

Over Evangelie & Moslims

Stichting Evangelie & Moslims helpt christenen in Nederland om goede contacten met moslims op te bouwen en hen uit te nodigen Jezus Christus te leren kennen en volgen.

Auteur: Evangelie & Moslims
Web: www.evangelie-moslims.nl
Beeld: © Henk-Jan Oudenampsen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies