Delise brengt single over Goede Vrijdag uit

Delise brengt op 22 maart een nieuwe single uit die past bij de weken voor Pasen. In het lied ‘Voor Wie Dit Gelooft’ zingt ze over de Vader die Zijn Zoon voor ons liet lijden aan het kruis. Rosa van der Vijver (foto), de dochter van Zandtovenaar Gert van der Vijver, maakte de videoclip bij de single.

Met haar lied ‘Voor Wie Dit Gelooft’ wil Delise het verhaal van het evangelie vertellen. Delise: “Ik wilde altijd al eens een lied over het evangelie schrijven. Ik kan er namelijk soms best mee worstelen om te vertellen over mijn geloof aan mensen om mij heen die mogelijk weinig tot niets van het geloof weten. Dikwijls vind ik dan niet de juiste woorden of ben ik bang dat ik iets vergeet te vertellen. Terwijl dit juist de allerbelangrijkste en meest hoopvolle boodschap is die je maar kunt brengen!”

Overtuigingskracht

In het lied zingt ze er vol overtuigingskracht over. Ze begint bij de zondeval en hoe de mensen verwijderd raakten van God. Daarna zingt ze: “Maar U had een plan. U stuurde Uw Zoon want U zag onze nood. Wat is het een wonder: U heeft het mooiste aan ons gegeven. Dank U voor Jezus die ons vrijkocht met Zijn leven. Zijn bloed maakt ons schoon. Zijn bloed geeft redding voor wie dit gelooft.”

Ze zingt ook over het overwinnen van de dood zoals dat met Pasen gevierd wordt. Delise: “Het is een lied dat dagelijks beluisterd kan worden. Maar hoe mooi om juist ook naar dit lied te luisteren in de aanloop naar Pasen!”

Videoclip

Rosa van der Vijver (dochter van Gert van der Vijver, ‘de Zandtovenaar’) maakte met haar zandschilderingen de videoclip van ‘Voor Wie Dit Gelooft’. Delise: “We hebben vooraf samen gebrainstormd. Toen Rosa mij haar tekeningen liet zien, was ik diep geraakt en écht ontroerd! Zij heeft namelijk precies het verhaal weten te vangen dat ik met het lied wilde vertellen. De clip is écht de moeite waard om te bekijken.” De videoclip is onder andere te zien via YouTube vanaf 22 maart. In januari bracht ze ook een nieuwe single uit die ‘Gebed Voor Jou’ heet en al veel beluisterd is:

Theatertour

In september 2024 zal Delise samen met haar band in verschillende theaters concerten geven. Tijdens deze theatershows zal zij de liedjes spelen van haar nieuwste album ‘Verborgen Verhalen’, dat uit zal komen in het najaar van 2024. De liedjes belichten zaken die niet zomaar op tafel gelegd worden, verhalen die mensen verstoppen. Delise geeft een kwetsbaar inkijkje in deze verhalen. In ‘Gebed Voor Jou’ zingt ze hoe ze voor iemand bidt die het moeilijk heeft. De zangeres vindt het belangrijk dat deze verborgen verhalen met elkaar gedeeld worden en besloot er daarom liedjes over te schrijven.

Auteur: Rosanne de Boer
Beeld: © Henk-Jan Oudenampsen
Web: www.delisemusic.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies