Hoe betrouwbaar zijn de nieuwsberichten uit Gaza?

Is het mogelijk om onafhankelijk, betrouwbaar nieuws te krijgen uit Gaza? Hoe weet je of bronnen al dan niet geloofwaardig zijn? In deze uitzending gaan we dieper in op de betrouwbaarheid van berichtgeving uit Gaza. Aan de hand van de door Nederlandse mainstream media vaak geciteerde Arabische nieuwszender Al Jazeera geeft Kees van Velzen een toelichting.

En Itamar Marcus van Palestinian Media Watch publiceerde onlangs een kritisch rapport over de rol van het Rode Kruis bij financiële steun aan veroordeelde Palestijnse terroristen.

Christenen voor Israël

Stichting Christenen voor Israël stelt zich ten doel om christenen in Nederland bewust te maken van de betekenis van het Joodse volk in Gods handelen met deze wereld, Gods liefde voor Zijn volk en Zijn komende koninkrijk. Als Christenen voor Israël doen wij dit door het geven van betrouwbare informatie over land, volk en staat van Israël. Wij roepen christenen op tot solidariteit met Israël en wijzen elke vorm van antisemitisme af. En wij gaan hierbij uit van het gezag en de betrouwbaarheid van de Bijbel als Gods Woord. Wij steunen Israël metterdaad en zijn werkzaam in Nederlandse kerken en gemeenten.

Meer informatie: www.cvi.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies