Zending over Grenzen biedt gratis toneelstuk ‘Grensgevallen’ aan

Stichting Zending over Grenzen biedt gratis het toneelstuk ‘Grensgevallen’ aan voor kerken, bijbelstudiegroepen of andere (geloofs)bijeenkomsten. Dit toneelstuk probeert antwoord te geven op de vraag hoe je een verschil kunt maken en een naaste kunt zijn voor mensen in nood. Tot 9 juni is het stuk overal binnen Nederland gratis te boeken.

Grensgevallen is een spraakmakend, grappig en lichtvoetig toneelstuk voor alle leeftijden, gebaseerd op waargebeurde verhalen uit Oost-Europa, het werkveld van Zending over Grenzen. Hiermee wil Zending over Grenzen de problemen in Oost-Europa onder de aandacht brengen en mensen óver grenzen heen laten kijken. “Mooi hoe het stuk heel concreet laat zien dat een situatie in Oost-Europa totaal anders kan zijn, dan wij met onze westerse mindset in eerste instantie denken,” beoordeelt een bezoeker.

Levi Loos

In het toneelstuk maken we kennis met Levi Loos, een doorsnee, hardwerkende Nederlandse man die op zijn eigen manier begaan is met de wereld om zich heen. Hij ontmoet Greet Grens die hem leert om over grenzen heen te kijken. Samen beleven ze bijzondere avonturen, waarbij Levi zijn eigen grenzen onder ogen komt en ontdekt dat de wereld een andere vraag aan hem stelt, dan hij dacht. Wat vraagt de wereld van hem? En van jou?

Geïnteresseerden die het toneelstuk willen boeken, kunnen contact opnemen met relatiemanager Renny van der Sleen www.zendingovergrenzen.nl/grensgevallen

Zending over Grenzen

Zending over Grenzen is een christelijke hulporganisatie, die kansarme mensen in Oost-Europa helpt te overleven en een beter bestaan op te bouwen. Lokale medewerkers en vrijwilligers gaan bij de mensen langs om hulpgoederen te brengen en emotionele steun te verlenen. Daarnaast moedigen zij mensen actief aan om op eigen benen te leren staan met behulp van zelfredzaamheidstrajecten. Op die manier kunnen zij uiteindelijk hun leven veranderen en uit de armoede stappen.

Web: www.zendingovergrenzen.nl
Auteur: Yvonne Simonjan
Beeld: Zending over Grenzen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies