Themapark Dinoland Zwolle brengt dinosauriërs dichtbij

Dinoland Zwolle is een themapark in Zwolle. Alles in het park staat in het teken van dinosauriërs. Het richt zich voornamelijk op kinderen tot 14 jaar. Het park heeft een buitengebied met speeltoestellen en nagebouwde dinosauriërs. We namen een kijkje in het park. Ken Ham schreef verschillende boeken voor kinderen over dinosauriërs. Hij gelooft niet dat het miljoenen jaren geleden is dat ze leefden en hij baseert dit op de Bijbel. Interessant!

In Dinoland ga je terug naar de tijd van de dinosaurussen. Je maakt er kennis met meer dan 100 soorten uit het Trias, Jura en Krijt tijdperk en leer van alles over ze. Daarnaast is er van alles te doen, zoals klimmen, lasergamen, fossielen zeven en minigolf spelen.

Wat kun je zoal doen in Dinoland?

±100 dinosaurussen en speurtocht
Meer dan 100 dinosaurussen staan er in het park en een speciaal aangelegd dinopad voert je langs verschillende soorten uit de tijdperken Trias, Jura en Krijt. Van Plateosaurus tot aan de Parasaurolophus. Natuurlijk ontbreken ook de bekende T. rex en Triceratops niet.

Pteranodon Sliders glijbaan
Je zo snel als een Pteranodon voelen? Ga dan naar de Pteranodon Sliders. Glij met een matje van deze gloednieuwe glijbaan!

Klimvulkaan
Lukt het je om de klimvulkaan te beklimmen? Probeer het en glij daarna weer naar beneden. Om hierop te mogen klimmen mag je geen schoenen aan en raden we het (voornamelijk in de zomer) aan om bedekkende kleding te dragen.

T-Rexpeditie
De T-Rexpeditie is een interactieve tentoonstelling die draait om de Tyrannosaurus rex. Centraal in de expeditie staat een mega skelet van de T. rex op ware grootte. Verder kun je er allerlei activiteiten doen.

Dinoshow: “Dinozine” in het Dinoland Theater
Te zien in de weekenden, feestdagen en vakantieperiodes. Deze avontuurlijke voorstelling mag je niet missen! Ranger Jones & Onderzoeker Hatcher nemen je mee op reis door de dinotijd. Een spannende voorstelling vol dino’s voor jong en oud. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, de speelduur is ongeveer 20 minuten. Deze parkshow is geproduceerd in samenwerking met Van ‘t Ende Producties.

Hoogteparcours
Ben je een echte waaghals? Dan durf je ons hoogteparcours vast wel aan! Goed gezekerd en voorzien van helm mag je na instructie het parcours op. Je komt onderweg 8 hindernissen tegen. Weet je ze allemaal goed te doorlopen? Voor het hoogteparcours is een minimale lengte van 1.30 meter en dicht schoeisel vereist.

Klimwand
Heb je al eens geklommen op een echte klimwand? In Dinoland kan het! Eerst word je goed gezekerd en krijg je een helm op. Daarna mag proberen naar de bel, bovenaan de wand, te klimmen. Er is een makkelijke en een moeilijke baan. Voor de klimwand moet je minimaal twintig kilo wegen en is dicht schoeisel vereist..

Dino Cars
Op de Dino Cars skelterbaan kun je naar hartenlust rondes maken op een skelter. Pas alleen op dat de Carnotaurus je niet te pakken krijgt! Hij zit ergens verstopt op de baan…

Paleolab
In het paleoloab voel je je een echte paleontoloog. Je kunt hier allerlei activiteiten doen zoals:
edelstenen zoeken. goud zoeken, kleien, fossielen zeven, geodes kraken, dino’s knutselen, verven en uithakken.

T. Rex skelet blootleggen
Verscholen onder het zand ligt een mega T. rex skelet. Rondom het skelet liggen borstels klaar, we kunnen je hulp namelijk hard gebruiken met het blootleggen ervan!

Minigolf
Minigolf is en blijft een gezellige activiteit die je met het hele gezin kan doen. Elke hole op onze minigolfbaan is weer anders. In totaal zijn er achttien holes.

Lasergamen
Lasergamen tussen de dino’s! De strijd om de gevangen dinosaurus in de lasergame arena is losgebarsten! Kies partij en versla de tegenpartij!

Buitenspeeltuin met speelberg, vliegtuig, helikopter en jeep
In Dinoland kun je eindeloos buitenspelen. We hebben diverse speeltuinen, met onder andere een vliegtuig en echte een helikopter waar je in mag!

Overdekte speelhal met interactieve games
Mooi of minder mooi weer: in de ruime speelhal leef je je helemaal uit. Klauter door het speeltoestel, rol door de ballenbak, glijd van de glijbaan en speel spannende interactieve games. Voor peuters is er een apart speelgedeelte.

Raptor Dock
In het Raptor Dock ben je dicht bij de Raptors die in Dinoland leven. Je kunt door het Raptor Dock klimmen en klauteren en via de glijbaan weer naar buiten glijden.

Dino speurtocht
Weet je alles over dinosaurussen? Test je kennis dan met de gratis dino speurtocht. Deze voert je langs de dinosaurussen in het park. Onderweg krijg je uitdagende vragen en puzzels voorgeschoteld.

Bungee Trampoline
Hoe hoog kun je springen? Op de bungee trampoline kun je het zelf testen. Wist je dat sommige dino’s ook heel hoog konden springen?

Meer informatie op de website www.dinoland.nl

Ken Ham over dinosaurussen

Wetenschapsleraar Ken Ham schreef boeken over dinosaurussen. Ham is een Australische creationist, woonachtig in de Verenigde Staten. Van zijn hand verschenen verschillende boeken speciaal voor kinderen en jongeren. Klik hier voor meer informatie

Laat je door Ken Ham meenemen op een ontdekkingsreis door de tijd naar deze geweldige wonderen die God heeft ontworpen. Ken: ‘Je zult vast wel een heleboel vragen over dinosaurussen hebben. Ik geloof dat ik veel van die vragen kan beantwoorden, omdat dinosaurussen helemaal niet geheimzinnig zijn. Ik ken Iemand Die erbij was toen de dinosaurussen op aarde kwamen en Die er ook bij was toen ze weer van de aarde leken te verdwijnen. Deze Iemand heeft zelfs een boek voor ons geschreven waar een gedetailleerd verhaal over de geschiedenis van het heelal in staat. Hij vertelt ons wanneer de aarde is ontstaan, en ook wanneer alle levende wezens en de eerste mensen zijn verschenen.

De Schepper

Nu vraag je misschien: “Wie is dat dan, Die erbij was en de dinosaurussen gezien heeft?” Dat is de Schepper van alle dingen. Hij weet alles omdat Hij almachtig is en er altijd is geweest. En deze Schepper heeft een boek voor ons geschreven waarin Hij ons de details vertelt over het begin van de tijden en hoe het heelal en al het leven tot stand is gekomen. Dit boek vertelt ons wie we zijn, waar we vandaan komen en waarom we bestaan.

En er staat ook informatie in over wat er in de toekomst gaat gebeuren! Geen enkel ander boek op aarde is ermee te vergelijken. Het is een uniek boek en het heet… de Bijbel. Als je de Bijbel begrijpt, zul je meer over dinosaurussen begrijpen.

De Enige

Weet een mens (wetenschappers horen daarbij) alles? Is er een mens die altijd bestaan heeft? Het antwoord op beide vragen is natuurlijk NEE. Maar wie is de Enige Die wel alles weet? En wie is de Enige Die wel altijd bestaan heeft? Het antwoord op deze beide vragen is: de Schepper, de God van de Bijbel.

Ik noem de Bijbel wel ‘het geschiedenisboek van het heelal’. Het is namelijk een boek dat ons vertelt hoe de tijd en het heelal zijn ontstaan. En in het allereerste boek van de Bijbel, in Genesis, krijgen we een uitgebreid verslag over hoe God in het begin alles heeft geschapen, en verder over belangrijke historische gebeurtenissen die na de schepping zijn gebeurd.

Meer informatie op: www.dinoland.nl
Meer informatie over de boeken van Ken Ham: www.gracepublishinghouse.nl
Auteur: Redactie christelijknieuws, Ken Ham, Dinoland Zwolle
Foto’s: © Henk-Jan Oudenampsen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies