Avi Snyder gastspreker Ontmoetingsdag ‘Israël en de Bijbel’

Op de Ontmoetingsdag van ‘Israël en de Bijbel’ staan we vooral stil bij Joden buiten Israël. Hoe is de verstrooiing begonnen? Welke impact heeft dat gehad op de Joodse cultuur, tradities en leefwijze? En welke uitdagingen brengt dat mee voor de verspreiding van Bijbels onder hen? Gastspreker Avi Snyder is auteur van het boek ‘Joden hebben Jezus niet nodig en andere misvattingen’, waarin hij een vurig pleidooi houdt voor de verspreiding van het evangelie onder Joodse mensen.

Sinds 1948 ligt de focus vaak op Joden in Israël. Maar weet je dat meer dan helft van hen nog altijd buiten Israël woont, net als in de tijd van de Heere Jezus? Van de 15,2 miljoen Joden hebben zo’n 8,3 miljoen een leven opgebouwd in de diaspora. Al vele jaren bezoeken medewerkers van ‘Israël en de Bijbel’ over de hele wereld Joodse gemeenschappen om hen een (tweetalige) Bijbel aan te bieden.

Geweldige hoop

De gruwelijkheden van 7 oktober jl. kunnen we niet negeren. De strijd tussen Israël en Hamas raakt ook Joden in de rest van de wereld. Wat zegt de Bijbel over het toenemend antisemitisme in de wereld maar vooral ook over de geweldige hoop die er voor hen is weggelegd? Na ‘7 oktober’ zien we een explosie van antisemitisme in de wereld. Een oorlog in Israël raakt namelijk altijd alle Joden. Tijdens deze ontmoetingsdag gaan we dieper in op de groeiende Jodenhaat, maar ook op wat God zegt over Israëls toekomst en de hoop die Hij voor hen heeft weggelegd.

Gastspreker

Gastspreker Avi Snyder is opgegroeid in een traditioneel Joods gezin in New York. Hij kwam in 1977 tot geloof en heeft jarenlang het evangelie gedeeld met de Russisch- en Oekraïenssprekende Joden in Oost-Europa. Niet zo lang geleden is zijn boek ‘Joden hebben Jezus niet nodig en andere misvattingen’ uitgegeven, waarin hij een vurig pleidooi houdt voor de verspreiding van het evangelie onder Joodse mensen.

Over deze dag

Voor de jeugd (4-18 jaar) is er een dagvullend programma, en voor de allerkleinsten een crèche. Tijdens de pauze is er catering door Grace Lunchroom. Trakteer uzelf op soep met een lekker broodje. Ook is er koffie en thee verkrijgbaar voor een klein bedrag.

Backpackbijbel

Het is alweer zes jaar geleden dat we de backpackbijbel hebben geïntroduceerd: een klein Nieuw Testament in modern Hebreeuws, speciaal bestemd voor de rondreizende Israëli’s. Dat zijn er zo’n 75.000 per jaar! Wereldwijd zijn er duizenden Bijbels verspreid en bestaat er intussen een uitgebreid netwerk van werkers onder de Israëlische backpackers.

De afgelopen jaren is gebleken dat de meeste Israëlische backpackers hun Tenach ook nauwelijks kennen, en vaak geen idee hebben wat erin staat over de Messias. Daarom is er nu een complete backpackbijbel, Tenach en Nieuw Testament. Voor deze uitgave werkten we nauw samen met The Bible Society in Israel.

Het belangrijkste is om de Israëlische backpacker te voorzien van de Bijbel. Maar om hen te helpen met het ontdekken van de Bijbel voegen we aan de herdruk ook een lijst toe. Een overzicht met allerlei thema’s die aansluiten bij de vragen van de backpacker. Wat zegt de Bijbel bijvoorbeeld over eenzaamheid, angst, teleurstelling, zorgen, wanhoop en een relatie hebben met God? Waar kunnen ze in de Bijbel meer vinden over de Joodse identiteit van Jesjoea, over Zijn liefde voor het Joodse volk en hoe Hij omging met de Joodse wet?

Ontmoetingsdag 2024

Thema: Ver weg van Israël
Donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag)
De Verbinding, De Schutterij 2, Veenendaal
Tijd: 10.00 – 15:00 uur
Gratis: Aanmelden

Over Israël en de Bijbel

Stichting Israël en de Bijbel zet zich al ruim 50 jaar in voor de wereldwijde verspreiding van Bijbels onder het Joodse volk. Iedere Bijbel wordt persoonlijk overhandigd met het gebed in het hart dat Joodse mensen hun Messias erin zullen herkennen.

Auteur: Redactie / Jacqueline Looman
Foto’s: © Henk-Jan Oudenampsen
Meer info: www.israelendebijbel.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies