Shirma Rouse is christen in de seculiere muziekwereld: Kan dat?

Shirma Rouse is een veel gehoorde en geziene zangeres op TV. Ze deed mee aan de Voice of Holland en bereikte daar mee de halve finale. Ze begon als achtergrondzangeres maar heeft nu haar eigen optredens. Op bezoek bij Jan van den Bosch vertelt zij haar levensverhaal en hoe zij omgaat met het geloof in de muziekindustrie. Het hele gesprek is a.s. donderdagavond 23 mei om 21:00 te zien bij de christelijke televisiezender Family 7.

Als christen in een seculiere wereld

Zangeres Shirma Rouse heeft zich ontwikkeld in de Nederlandse muziekwereld. Zij begon als achtergrondzangeres in een koor en ging al snel haar eigen dingen doen. Van eigen platen en meedoen aan de Passion en gospelprogramma ‘Amazing Grace’. Haar echte doorbraak tot het grote publiek was toen ze meedeed aan de Voice of Holland. Om als Christen staande te blijven in de seculiere muziekindustrie vindt Shirma een mooie uitdaging. Ze houdt haar waarden niet verborgen. Jan van den Bosch: “Misschien drinken ze veel of gebruiken ze drugs om de dag door te komen, maar daar is dan Shirma die zegt: Jongens, ik heb een hele andere energiebron.”

Het geloof en slavernij

Bij de vraag naar haar favoriete gospelnummer komt ‘Amazing Grace’ ter sprake. Een nummer geschreven door John Newton, een slavenhandelaar die tot het geloof is gekomen. Dit is een persoonlijk onderwerp voor Shirma. De moeder van haar overgrootvader was namelijk nog slaaf. “Het is niet zo lang geleden, het is heel dichtbij.”

Omgaan met verlies

Opgegroeid op het eiland Sint-Eustatius is zij gelovig opgegroeid en heeft een sterke relatie met God mogen opbouwen. Een grote inspiratie voor haar en haar geloof was haar Oma, die altijd samen met haar naar de kerk ging. Zij was de eerste dierbare persoon die zij verloor. Dit deed veel pijn. “Omdat liefde bij ons zo’n grote rol speelt, des te meer het verlies”. Gelukkig was er wel bemoediging voor haar. Shirma: “ Mijn broertje, toen klein, zei; waarom zijn jullie aan het huilen? Oma is nu bij God. Hij was 5.”

Over Family7

Family7 is een christelijke televisiezender en kan je bekijken via Ziggo 230, KPN 78, Solcon 300, Telfort 78, XS4ALL 78, en vele andere kanalen. Voor alle andere aanbieders en het uitzendgebied kijk je op: www.family7.nl. Via Family7+ kan je live tv kijken én alle programma’s on demand terugkijken: www.family7.nl/plus

Fragment Shirma Rouse

“Mijn broertje, toen klein, zei: waarom zijn jullie aan het huilen? Oma is nu bij God. Hij was 5.”

6-delige televisieserie ‘Thuis’

De gasten die Jan dit seizoen ontvangt zijn: Ruben Flach, Shirma Rouse, Boyd Brakel, Everard de Jong, Joël Ibraahim en Marja van Bijsterveldt.

Over ‘Thuis’

Thuis is voor veel mensen gelukkig nog altijd de plek van rust en geborgenheid. De plaats waar het masker kan worden afgezet, mogen zijn wie je bent. Thuiskomen is dan ook veel meer dan de sleutel in het slot van de voordeur. Het is de ontdekkingsreis naar je ware identiteit, met alle ups en downs die erbij horen. Wie zijn ze? Wat hebben ze bereikt? Hoe zien ze de toekomst? Wat betekent thuis voor hen? En welke rol speelt het geloof in hun leven? In ‘Thuis’ ontvangt Jan van den Bosch de gasten in zijn eigen huis in Alphen aan den Rijn, wat direct een informele en open sfeer creëert.

Tekst: Kenzo Raj / Gabriëlle van de Beek
Fotografie: Videostill YouTube
Web: www.family7.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies