Open Doors, Friedensstimme, HVC en SDOK organiseren Week voor vervolgde christenen

Het geweld tegen christenen wereldwijd blijft zorgwekkend toenemen. Vier organisaties luiden een week lang de alarmbel om gebed en aandacht te vragen voor miljoenen christenen die ernstig verdrukt, vervolgd of buitengesloten worden.

Met de ‘Week voor vervolgde christenen’ roepen de christelijke organisaties Friedensstimme, HVC, Open Doors en SDOK op om in beweging te komen voor vervolgde geloofsgenoten. Op die manier kunnen wij onze broeders en zusters bemoedigen en hun laten merken dat ze niet in de steek worden gelaten.

Meer dan 360 miljoen christenen wereldwijd hebben te maken met geweld, discriminatie, uitsluiting, moord, doodsbedreigingen en intimidaties, omdat zij Jezus willen volgen. Dat aantal blijft groeien, terwijl die trend in de media nauwelijks aandacht krijgt.

Zondag 26 mei tot en met zaterdag 1 juni

De week duurt van zondag 26 mei tot en met zaterdag 1 juni. De betrokken organisaties besteden aandacht aan de week via hun mediakanalen. “Het is ongelofelijk hoe de betrokkenheid van Nederlandse christenen concreet verschil kan maken voor de vervolgde Kerk”, zegt HVC-directeur Jan Dirk van Nifterik. Geert-Jan Noorman (Friedensstimme) beaamt dat: “Laten we bidden voor onze lijdende broeders en zusters wereldwijd. Ons gebed maakt een Levensgroot verschil.”

André van Grol

SDOK-directeur André van Grol voegt eraan toe: “Het belijden van Gods naam is minder gevaarlijk dan het niet belijden van Zijn naam, sta daarom met ons naast vervolgde christenen.” Maarten Dees, directeur van Open Doors, valt hem bij. ‘Vervolging is onlosmakelijk verbonden met de navolging van Christus. In deze week doen we eenvoudig wat God in Zijn Woord van ons vraagt, we denken aan hen die omwille van Christus gevangenen zitten, we bidden voor vervolgden en vervolgers’.

Jaarlijkse Zondag voor de vervolgde Kerk

De week voor vervolgde christenen valt samen met de jaarlijkse Zondag voor de vervolgde Kerk, een initiatief van Open Doors op de eerste zondag na Pinksteren. Dat moment markeert het begin van vervolging en verdrukking van de christelijke kerk. HVC dient een petitie in die de EU oproept tot bescherming van christenen in India.

Auteur: Gerhard Wilts / Open Doors
Beeld © Henk-Jan Oudenampsen
Web: www.opendoors.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies