Roger van Oordt: Israël komt steeds meer alleen te staan

Raketten vanuit Gaza op Tel Aviv, een tussentijdse uitspraak van het Internationaal Gerechtshof en een aanval op Rafah terwijl de wereld roept om sancties tegen Israël. Komt Israël steeds meer alleen te staan? Wat zegt de Bijbel hierover, en wat is dan onze taak als christenen? Honorair consul van Israël, Roger van Oordt, geeft een toelichting.

Roger van Oordt werd in 2021 beëdigd als honorair consul van de staat Israël: “Roger, je bent een echte vriend van Israël”. Met die woorden bekrachtigde plaatsvervangend ambassadeur van Israël Hila Stern de nieuwe titel van Roger van Oordt als honorair consul van de staat Israël.

Stern was zich ervan bewust dat ze een eervolle taak had, omdat het de meeste ambassadeurs in hun termijn niet eens gebeurt dat ze iemand als honorair consul mogen bevestigen. “Dat ik hier nu als plaatsvervangend ambassadeur sta, heeft alles te maken met het feit dat Roger niet kon wachten”.

Stern somde een hele lijst op met zaken waarvoor Van Oordt zich in de afgelopen veertig jaar heeft ingezet. Ze noemde onder meer zijn betrokkenheid bij de terugkeer van Joden naar Israël, de bouw van het Holland-dorp in Jeruzalem en de komst van een door Palestijnse terroristen opgeblazen Israëlische stadsbus, die tijdens een proces werd afgeleverd voor de deur van het Vredespaleis in Den Haag.

“Maar misschien wel het belangrijkste is je onophoudelijke strijd om de waarheid over Israël boven tafel te krijgen, dwars tegen alle leugens in”.

Christenen voor Israël 

Stichting Christenen voor Israël stelt zich ten doel om christenen in Nederland bewust te maken van de betekenis van het Joodse volk in Gods handelen met deze wereld, Gods liefde voor Zijn volk en Zijn komende koninkrijk. Als Christenen voor Israël doen wij dit door het geven van betrouwbare informatie over land, volk en staat van Israël. Wij roepen christenen op tot solidariteit met Israël en wijzen elke vorm van antisemitisme af. En wij gaan hierbij uit van het gezag en de betrouwbaarheid van de Bijbel als Gods Woord. Wij steunen Israël metterdaad en zijn werkzaam in Nederlandse kerken en gemeenten.

Web: www.cvi.nl
Beeld: Videostill YouTube
Auteur: Christenen voor Israël

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies