Hoe ziet een potentiële deal tussen Israël en Hamas eruit?

Afgelopen vrijdag presenteerde president Joe Biden een, naar eigen zeggen, Israëlisch plan voor een wapenstilstand in Gaza, in ruil voor vrijlating van alle gijzelaars. Biden noemde het een plan dat recentelijk door Israël zou zijn voorgelegd aan Hamas, via Qatarese onderhandelaars. Hamas zou positief naar het plan kijken, maar de Israëlische premier Netanyahu temperde al snel de hoop dat het einde van de Gaza-oorlog nabij zou zijn. Aan tafel jurist en specialist op het gebied van het Israëlisch-Palestijns conflict, Andrew Tucker.

Andrew Tucker is Chief Editor van Israel & Christians Today en directeur van thinc. – The Hague Initiative for International Cooperation • www.thinc.info

Over thinc

THINC = The Hague Initiative for International Cooperation) is een wereldwijd netwerk van academici op het gebied van internationaal recht, praktijkmensen en deskundigen in aanverwante disciplines. Opgericht in 2017 in Den Haag – de wereldwijde hoofdstad van het internationaal recht – dagen wij het misbruik van internationaal recht om de staat Israël te delegitimeren uit en pleiten wij voor internationaal recht voor vrede en veiligheid tussen Israël en haar buren.

Het internationaal recht is een belangrijk wapen dat door de tegenstanders van Israël wordt gebruikt en misbruik ervan vormt een existentiële bedreiging voor de Joodse staat. We bereiken onze missie door middel van onderzoek, onderwijs en belangenbehartiging.

Christenen voor Israël 

Stichting Christenen voor Israël stelt zich ten doel om christenen in Nederland bewust te maken van de betekenis van het Joodse volk in Gods handelen met deze wereld, Gods liefde voor Zijn volk en Zijn komende koninkrijk. Als Christenen voor Israël doen wij dit door het geven van betrouwbare informatie over land, volk en staat van Israël. Wij roepen christenen op tot solidariteit met Israël en wijzen elke vorm van antisemitisme af. En wij gaan hierbij uit van het gezag en de betrouwbaarheid van de Bijbel als Gods Woord. Wij steunen Israël metterdaad en zijn werkzaam in Nederlandse kerken en gemeenten.

Web: www.cvi.nl
Beeld: Videostill YouTube
Auteur: Christenen voor Israël

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies