Everard de Jong: Wij katholieken lezen te weinig in de Bijbel

Everard de Jong is een bijzondere bisschop met een mooie boodschap. Als priester van een katholieke kerk is hij het vaak eens met protestantse christenen en kan hun beeld van het geloof heel goed begrijpen. Everard: “Mensen zeggen: veel katholieken hebben geen persoonlijke relatie en lezen de bijbel niet. Daar ben ik het 100% mee eens”. Het hele gesprek is donderdagavond 6 juni om 21:00 te zien bij de christelijke televisiezender Family7.

Bijzondere standpunten

Everard de Jong is een katholieke bisschop met een opmerkelijk kritische blik op het katholieke geloof. Voor zijn persoonlijke geloof is de Heere Jezus zijn alles, maar toch merkt hij dat veel katholieken geen persoonlijke relatie hebben met Jezus en dat zij niet genoeg de Bijbel lezen. Hij had zelf een jongerengroep opgericht waar ze het evangelie bestudeerde
“Er ging zo’n power uit het woord van God. Het heilige schrift is echt iets wat wij missen, we lezen te weinig in de Bijbel”.

Pro-Life

Everard is niet bang om zijn meningen te delen tegen abortus. Hij deelt dat het leven daadwerkelijk vanaf conceptie begint en dat geen enkele wetenschap daartegenin kan gaan. Everard: “Als er een ding belangrijk is, dan is het de menselijke waardigheid”.

Misbruik

In de loop van het gesprek komt er een moeilijk onderwerp ter sprake: het seksueel misbruik in de katholieke kerk. Het doet Everard veel pijn dat dit gebeurt. Hij geeft aan dat hij vindt dat de priesteropleidingen niet streng genoeg controleren wie de opleiding volgen. Everard: “Daar gaat echt in het begin al iets mis. Er wordt vrijwel niet naar gekeken naar signalen. Het gaat door je ziel, we moeten er alles aan doen om dat te voorkomen.”

Over Family7

Family7 is een christelijke televisiezender en kan je bekijken via Ziggo 230, KPN 78, Solcon 300, Telfort 78, XS4ALL 78, en vele andere kanalen. Voor alle andere aanbieders en het uitzendgebied kijk je op: www.family7.nl. Via Family7+ kan je live tv kijken én alle programma’s on demand terugkijken: www.family7.nl/plus

6-delige televisieserie ‘Thuis’

De gasten die Jan dit seizoen ontvangt zijn: Ruben Flach, Shirma Rouse, Boyd Brakel, Everard de Jong, Joël Ibraahim en Marja van Bijsterveldt.

Over ‘Thuis’

Thuis is voor veel mensen gelukkig nog altijd de plek van rust en geborgenheid. De plaats waar het masker kan worden afgezet, mogen zijn wie je bent. Thuiskomen is dan ook veel meer dan de sleutel in het slot van de voordeur. Het is de ontdekkingsreis naar je ware identiteit, met alle ups en downs die erbij horen. Wie zijn ze? Wat hebben ze bereikt? Hoe zien ze de toekomst? Wat betekent thuis voor hen? En welke rol speelt het geloof in hun leven? In ‘Thuis’ ontvangt Jan van den Bosch de gasten in zijn eigen huis in Alphen aan den Rijn, wat direct een informele en open sfeer creëert.
Family7.nl/Thuis

Tekst: Kenzo Raj
Foto: Videostill
Web: www.family7.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies