Oorlog met Hezbollah lijkt heel waarschijnlijk

Vandaag is het Jeruzalemdag, maar is er nog wel reden tot feest? Hezbollah-raketaanvallen veroorzaken de afgelopen dagen veel natuurbranden in Noord-Israël, Israël overweegt een tegenoffensief. Nog steeds worden ruim 120 Israëli’s gegijzeld in Gaza, van wie we niet weten of ze nog leven of niet. Hoe houd je hoop in moeilijke tijden? Dit en meer bespreken we met Frank van Oordt, directeur van Christenen voor Israël, en Canaan Lidor, oorlogsverslaggever uit Israël.

Canaan Lidor

Canaan Lidor is journalist in Jeruzalem, Israël, en schrijft voor The Times of Israel. Canaan richt zich op lokaal nieuws en behandelt een scala aan onderwerpen, waaronder politiek, sociale kwesties en actuele gebeurtenissen in de regio. Hun verslaggeving biedt inzicht in de complexiteit en nuances van de Israëlische samenleving en de voortdurende conflicten in het gebied.

Christenen voor Israël 

Stichting Christenen voor Israël stelt zich ten doel om christenen in Nederland bewust te maken van de betekenis van het Joodse volk in Gods handelen met deze wereld, Gods liefde voor Zijn volk en Zijn komende koninkrijk. Als Christenen voor Israël doen wij dit door het geven van betrouwbare informatie over land, volk en staat van Israël. Wij roepen christenen op tot solidariteit met Israël en wijzen elke vorm van antisemitisme af. En wij gaan hierbij uit van het gezag en de betrouwbaarheid van de Bijbel als Gods Woord. Wij steunen Israël metterdaad en zijn werkzaam in Nederlandse kerken en gemeenten.

Web: www.cvi.nl
Beeld: Videostill YouTube
Auteur: Christenen voor Israël

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies