In gesprek met youtuber Joël Ibraahim van ChristenDOM

Joël Ibraahim is geen doorsnee jongen. Via social media inspireert hij jongeren om te leren hoe ze hun geloof kunnen verdedigen. Joël benadrukt dat geloofsverdediging meer is dan alleen het winnen van argumenten: “Als we geloofsverdediging reduceren tot het winnen van argumenten en vervolgens triomfantelijk weglopen, dan mist het zijn doel.” Bekijk het volledige gesprek op donderdagavond 13 juni om 21:00 bij de christelijke televisiezender Family7.

ChristenDOM: Een YouTube-kanaal met een Missie

Samen met enkele andere jonge christenen heeft Joël het YouTube-kanaal ‘ChristenDOM’ opgericht, die al ruim drieduizend abonnees telt. Je vraagt je dan wel af: waarom deze naam? Secularisering en relativering vieren hoogtij in met name de westerse wereld. In onze samenleving wordt geloof vaak gezien als iets uit de oudheid, irrelevant en door de wetenschap ontkracht: iets doms. Deze jongeren kozen deze titel juist als krachtige reactie op deze misvatting. Hun missie is om te bewijzen dat het christelijk geloof wél antwoorden geeft op de levensvragen die veel mensen hebben. Op hun kanaal maken zij video’s over allerlei interessante onderwerpen die met het geloof te maken hebben, om jongeren beter te onderwijzen over het christendom. De thema’s van de video’s variëren van het dagelijks leven met God tot de controversie rondom de Kruistochten.

Christendom en de Islam: Een Diepgaande Dialoog

Joëls grote passie is het delen van het evangelie met moslims. De islam lijkt wereldwijd te winnen aan invloed, en vooral in Nederland is het aantal moslims aan het groeien. Hoe reageren wij hierop als christenen? En hoe kun je het beste met moslims in gesprek gaan over het geloof? Dit zijn de vragen die Joël bezighouden. “Zij kennen Jezus, maar ontkennen dat Hij God is. Ik geloof dat de moslim in die zin zo dichtbij is, maar toch zo ver weg. Als ze echt in de Bijbel duiken, zullen ze ontdekken dat Jezus God is.”

6-delige televisieserie ‘Thuis’

De gasten die Jan dit seizoen ontvangt zijn: Ruben Flach, Shirma Rouse, Boyd Brakel, Everard de Jong, Joël Ibraahim en Marja van Bijsterveldt. Thuis is voor veel mensen gelukkig nog altijd de plek van rust en geborgenheid. De plaats waar het masker kan worden afgezet, mogen zijn wie je bent. Thuiskomen is dan ook veel meer dan de sleutel in het slot van de voordeur. Het is de ontdekkingsreis naar je ware identiteit, met alle ups en downs die erbij horen. Wie zijn ze? Wat hebben ze bereikt? Hoe zien ze de toekomst? Wat betekent thuis voor hen? En welke rol speelt het geloof in hun leven? In ‘Thuis’ ontvangt Jan van den Bosch de gasten in zijn eigen huis in Alphen aan den Rijn, wat direct een informele en open sfeer creëert.

Over Family7

Family7 is dé 24/7 christelijke televisiezender met programma’s uit die je (weer) in contact brengen met God en met anderen. Ook wil de zender een platform zijn waar christelijke organisaties zichzelf kunnen presenteren. Sinds 2005 is het dé christelijke televisiezender voor jou en je gezin. Het doel: Nederland bereiken met het evangelie van Jezus Christus. Ze zenden televisieprogramma’s uit via hun website en op de Nederlandse televisie. Het bereik blijft groeien: inmiddels ontvangen ruim 4 miljoen huishoudens Family7.

Tekst: Kenzo Raj
Fotografie: Videostill YouTube
Fragment: Joël Ibraahim
Meer: www.family7.nl/Thuis

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies