Jan Macdaniel: Plannen coalitie schuren met vrijheid onderwijs

In het hoofdlijnenakkoord van de PVV, VVD, NSC en BBB staat de vrijheid van godsdienst niet wordt gewijzigd. Toch zijn er zorgen bij de plannen van de coalitie. In de studio Jan Macdaniel van Vereniging voor Gereformeerd Schoolonderwijs.

Jan Macdaniel is beleidsadviseur / jurist bij VGS

De Vereniging voor Gereformeerd Schoolonderwijs zet zich in voor de bloei van het christelijk-reformatorisch onderwijs. Ze behartigen de belangen van hun leden en adviseren scholen over financiën, personeel, organisatie en juridische kwesties. Ook ontzorgen ze met administratieve dienstverlening en bieden ze trainingen aan. Een unieke organisatie met leden én klanten. “Bevordering van den bloei der scholen.” 4 januari 1921. Dit is nog steeds het dagelijkse doel van de VGS. Onze missie en visie laat zien hoe we dit doel concreet vorm geven.

De VGS is er voor het christelijk en reformatorisch onderwijs. Ze vertegenwoordigt, verbindt en professionaliseert de aangesloten scholen en is gericht op de continuïteit, de identiteit en de kwaliteit van het christelijk en reformatorisch onderwijs.

De VGS is hét kennis- en dienstencentrum voor het christelijk en reformatorisch onderwijs. Naast vertegenwoordiging, advisering en het leveren van administratieve diensten ontplooit de VGS activiteiten die dienen tot continuïteit en professionalisering van het christelijk en reformatorisch onderwijs mede in relatie tot de kerken en de ouders.

Family7

Family7 is dé 24/7 christelijke televisiezender met programma’s uit die je (weer) in contact brengen met God en met anderen. Ook wil de zender een platform zijn waar christelijke organisaties zichzelf kunnen presenteren. Sinds 2005 is het dé christelijke televisiezender voor jou en je gezin. Het doel: Nederland bereiken met het evangelie van Jezus Christus. Ze zenden televisieprogramma’s uit via hun website en op de Nederlandse televisie. Het bereik blijft groeien: inmiddels ontvangen ruim 4 miljoen huishoudens Family7.

Web: www.family7.nl
Beeld: Videostill YouTube
Auteur: Uitgelicht

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies