Jaap Bönker: Welke rol speelt Gaza in de Bijbel?

De naam ‘Gaza’ valt meer dan ooit sinds 7 oktober. Maar wat is het eigenlijk voor gebied? Wie wonen er? Wat is er gebeurd sinds Hamas aan de macht kwam? En in het bijzonder: Welke rol speelt Gaza in de Bijbel? Jaap Bönker reisde jarenlang zeer regelmatig naar Gaza. En: Hoe kun je meer leren over Israël en Gods plan met Zijn volk, als er in je eigen kerk niet veel aandacht voor is? Dat bespreken we met Dineke van der Wouden van Christenen voor Israël.

Meer over Jaap Bönker

Jaap Bönker is theoloog, schrijver en een veelgevraagd spreker. Hij bezocht meer dan 45 landen, maar voelt zich het meest aangetrokken tot het Midden Oosten. Tijdens zijn reizen door Israël en de Palestijnse gebieden ontstond een bijzondere hobby: het verzamelen van voorwerpen die in de Bijbel genoemd worden. Aan de hand van deze voorwerpen neemt hij mensen graag mee op een reis door de oude wereld van de Bijbel.

Als een ware verhalenverteller brengt hij je terug in de tijd van Abraham en vertelt hij over het leven, de gebruiken en gewoonten van toen. En over de wijsheid die hierin opgesloten ligt voor het leven nú. Hij maakte dezelfde reis als Abraham en schreef hierover het veelbesproken boek De God van Abraham, Isaak én Ishmaël: Een weg naar vrede in het Midden Oosten. Eind 2022 verscheen zijn 9e boek: Van één naar twee: de reis van de mens vanuit de Hebreeuwse naam ‘Abba’.

Samen met Ruben Hadders is Jaap medeoprichter van de Bijbelse Cultuur Stichting, die zijn cultureel-antropologische collectie van meer dan 500 bijbelse voorwerpen beheert. Hij spreekt wekelijks voor kerken en verenigingen door heel Nederland. Ook adviseert hij kerken hoe zij meer invulling kunnen geven aan het onderwijs rondom de wereld van de Bijbel. In 2023 presenteert hij het tv-programma De Messias van Israël op Family7. Daarnaast is hij parttime directeur voor de stichting Comité Gemeentehulp Israël.

Auteur: Christenen voor Israël
Beeld: VideoStill YouTube
Web: www.family7.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies