SGP: Meer nodig voor gezin en verre naaste

“Dit was een troonrede van keuzes maken. Op het terrein van veiligheid, migratie en wonen was Nederland daar hard aan toe. De SGP hoopt dan ook dat het kabinet erin slaagt om hier verstandige stappen in te zetten,” aldus SGP-voorman Stoffer in een eerste reactie op de troonrede.

“Wel missen wij de broodnodige aandacht voor gezinnen. Het is belangrijk en positief dat de lage inkomens een mooie plus krijgen op het kindgebonden budget, maar dit kabinet laat daar vooral de middeninkomens voor opdraaien. Dat moet anders.”

En over het verschil in belastingdruk tussen één- en tweeverdieners zegt Stoffer: “Het is mooi dat dat verschil voor het eerst in jaren lijkt af te nemen, maar onderaan de streep blijft het gapende gat nog altijd enorm. Die fiscale afstraffing is onrechtvaardig.”

Ook de verre naaste komt er wat de SGP betreft te bekaaid vanaf. Stoffer: “De giftenaftrek blijft deels overeind, maar deels ook niet. En op de botte bezuinigingen op ontwikkelingshulp is het kabinet nog niet teruggekomen. Bovendien raakt het ons dat er voor christenvervolging geen aandacht is. De SGP ziet hier zeker punten ter verbetering.”

Web: www.sgp.nl
Auteur: SGP / Chris Stoffer
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies