Toen de apostel Paulus in Rome opgesloten zat, schreef hij vanuit de gevangenis een brief aan Timoteüs. Hij smeekt de heiligen niet om voorbede voor zijn vrijlating. In plaats daarvan vult de intimiteit met zowel Jezus als de Schrift hem met vertrouwen, zelfs in het verlies van zijn persoonlijke vrijheid. “Het woord van God is niet gebonden!” verklaart hij in 2 Timoteüs 2:9.
Zijn Woord openbaart zich op veel manieren
Dit jaar vertelt 30 Dagen Gebed voor de moslimwereld de verhalen van moslims die beïnvloed zijn door de christelijke geschriften. Veel van de verhalen zijn getuigenissen van mensen die tijdens het lezen van de Bijbel een persoonlijke ontmoeting met Jezus hebben gehad en op Hem vertrouwen voor hun verlossing. Anderen overwegen nog steeds Zijn beloftes. De verhalen laten zien dat het Woord van God niet gebonden is aan specifieke geografische locaties. Het is niet beperkt tot een bepaald formaat; het Woord van God springt van bladzijden, spreekt via mobiele telefoons en audiospelers, verklaart zichzelf vrijmoedig op sociale media, wordt gezien in kunst en verschijnt zelfs als Jezus zelf.
Jouw gebed is nodig
Elk verhaal speelt zich af in de context van een specifieke moslimgemeenschap. Deze gebedsgids inspireert je om gedurende deze 30 dagen te bidden dat onbereikte moslimvolken de Jezus van de Bijbel en het levende en krachtige Woord van God leren kennen.
Hoe kunnen we bidden voor de moslimwereld?
Deze 32e gebedsgids is gemaakt om bidders voor de moslimwereld op te roepen tot een revolutie van liefde die het hart van God voor moslims weerspiegelt: mensen die geschapen zijn naar het beeld van God en voor wie Jezus stierf.
Hoe kan je meedoen?
Meedoen kan door middel van de gids, PDF, gebedspunten via WhatsApp, online en live gebedssamenkomst(en), sociale media óf het leesplan volgen via YouVersion. Kijk op frontiers.nl/30dagen voor meer informatie en het bestellen van de gids.
Informatie
Wanneer: 28 februari tot en met 29 maart 2025
Thema: Gods Woord is niet te beperken
Meer: www.frontiers.nl/30dagen
Initiatief: Stichting Frontiers
Auteur: Hanske Bakker
Web: www.frontiers.nl
Beeld: © Henk-Jan Oudenampsen