Met een baby achter de tralies

‘Mijn kind werd in de gevangenis via een keizersnee gehaald. De tijd daarna was erg moeilijk. De wond was nog erg vers en ik had problemen met het voeden. Er was geen alternatieve melk beschikbaar, ik had zelf niet voldoende te eten en ik kreeg geen luiers en andere benodigdheden voor de baby. Ik stond er helemaal alleen voor.’

Aan het woord is de Keniaanse Amina. Ze zit vast in de Ukonga-gevangenis in Dar es Salaam, Tanzania, omdat ze illegaal in het land verbleef. Ook haar man is opgepakt, maar hij zit in een andere gevangenis.

Een sociaal werker van Dorcas’ partnerorganisatie New Life in Christ ontmoette Amina in de gevangenis en trok zich haar lot aan. Samen met een gevangenisarts regelde ze dat Amina alle benodigdheden voor haar baby kreeg, waaronder melk als aanvulling op de borstvoeding. Ook is Amina voorzien van beddengoed, een matras, zeep, tandpasta, een muskietennet en schoenen. Door goede verzorging kan zij nu ook herstellen van de operatie. Tenslotte is Amina geholpen met het schrijven van een brief aan de autoriteiten met het verzoek om haar man over te plaatsen naar dezelfde gevangenis, zodat ze elkaar kunnen bijstaan.

Dorcas ondersteunt het werk onder gevangenen in Tanzania sinds 2005. Sindsdien is er al veel bereikt. Er worden in zeven gevangenissen hulpgoederen verspreid en op deze manier zijn al vele gevangenen geholpen met dekens, medicijnen, toiletartikelen, muskietennetten en andere producten.

Wilt u dit project ondersteunen? U kunt een gift overmaken op giro 2500 ten name van Dorcas in Andijk, onder vermelding van ‘4454 Gevangenen Tanzania’.

13-06-2007
Buitenland
https://www.dorcas.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies