Crossover Jazz Festival

Op zondag 12 oktober a.s. vindt het eerste ‘Crossover Jazz Festival’ plaats in The Sugar Factory te Amsterdam. Aan dit festival wordt meegewerkt door drie formaties, die ieder een eigen, unieke sound hebben en bestaan uit getalenteerde muzikanten: The Convocation, NewDay en Seraph.

The Convocation is de nieuwste sensatie in de Nederlandse muziekscene! Met een te gekke line-up, bestaande uit de top van Nederlandse gospelmusici, brengt deze 18-koppige band het typische spetterende big band geluid ten gehore met een vette gospel flavour!

www.convocation.nl

Newday begon in 2003 met vijf muzikanten om een nieuw geluid te laten horen in Nederland. Newday speelt zelfgeschreven songs die de luisteraar meenemen op een tocht naar muzikale hoogten. Zij gebruikt pop, soul and jazz als haar muzikale ingrediënten. Pop is toegankelijk, soul is intens en jazz is allerminst voorspelbaar. Newday is een echte live band. De musici genieten zichtbaar van hun improvisatiespel, waarbij de emotie en de boodschap achter elke song voelbaar worden.

www.newday-online.com

Seraph is opgericht in 1994 door Marcel Zimmer, Eric Lagerström, Dave Sahanaja en Elisa Krijgsman. Deze jazzrock/fusion formatie is begonnen als huisband in een tv-talkshow en heeft zich daaruit verder ontwikkeld. Na een pauze van 9 jaar is Seraph met een nieuwe cd gekomen, in een nieuwe samenstelling. De stijl van hun muziek heeft veel weg van The Yellowjackets, Larry Carlton en Koinonia.

www.seraphmusic.com

Het festival vindt plaats in de Sugar Factory in Amsterdam, aan het Leidseplein (t.o. de Melkweg); het begint om 16.45u en eindigt circa 21.15u. Kaartverkoop zal vanaf 15 augustus 2008 starten via www.sugarfactory.nl. Meer informatie op www.ecovata.nl, www.acinta.nl en binnenkort ook op www.crossoverfestival.nl.

Het Crossover Jazz Festival wordt georganiseerd door Stichting Ecovata en Acinta Multi Media Support. Het Festival wordt mede mogelijk gemaakt door The Sugar Factory.

16-06-2008
Muziek
https://www.ecovata.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies