Vandaag Wereld Aids Dag

Vandaag is het Wereld Aids Dag. Wereldwijd zijn 33 miljoen geïnfecteerd met hiv/aids. 15 miljoen kinderen zijn wees geworden door aids.

Dorcas is actief in de strijd tegen aids via projecten in Rusland, Albanië, Ethiopië, Mozambique, Lesotho, Zimbabwe, Zuid-Afrika, Kenia en Tanzania.

Daarbij richten Dorcas en haar partners zich op voorlichting, opvang van aids-patiënten en -wezen, medische zorg en arbeid- en inkomenprojecten voor mensen met aids of hun familie.

In Rusland zijn duizenden jongeren al bereikt met hiv/aids-voorlichting op scholen. Ook is er informatiemateriaal in het Russisch vertaald. In Albanië richt een project zich met voorlichting op Gypsy- en Roma-vrouwen.

Daarnaast ondersteunt Dorcas vooral in Afrika veel aidsprojecten. Zo worden aidswezen in Ethiopië ondersteund met onder meer scholing, voedsel en andere basisbehoeften. In Lesotho worden mensen met aids geholpen met medische zorg, maar ook met een microkrediet en vaktraining, zodat ze in een eigen inkomen voor zichzelf en hun kinderen kunnen voorzien. In Kenia is een groep hiv-geïnfecteerden actief om het stigma rond deze ziekte te verminderen en mensen aan te sporen zich op aids te laten testen. In Zuid-Afrika wordt onder meer voorzien in thuiszorg voor aidspatiënten. Dit zijn zomaar enkele voorbeelden van de projecten die Dorcas ondersteunt in de strijd tegen aids. Klik hier voor meer informatie over de projecten van Dorcas.

01-12-2009
Hulpverlening
https://www.dorcas.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies