Record omzet Dorcaswinkels

De omzetcijfers van de Dorcas Winkels over 2009 zijn nog beter dan verwacht. De bruto-omzet is in 2009 gestegen met bijna 37% tot ruim boven de 1 miljoen. (foto: Dorcaswinkel Aalsmeer)

Dit is niet alleen te danken aan de twee nieuwe winkels, ook de andere winkels hebben de omzet zien stijgen met bijna 20%. De stijgende lijn van 2008 zet zich voort, en dat betekent: weer meer geld voor de projecten van hulporganisatie Dorcas.

Dorcas streeft ernaar het aantal winkels in het land verder uit te breiden. Een gemotiveerde groep mensen en een geschikt (betaalbaar) pand zijn de belangrijkste voorwaarden. In 2009 zijn er twee nieuwe winkels bijgekomen: in Brakel en Heiloo. Op dit moment worden de voorbereidingen getroffen voor het openen van een twaalfde winkel, namelijk in Kapelle (Zeeland).

Na het derde kwartaal van 2009 was al duidelijk dat de winkels goed liepen. De kredietcrisis heeft bepaald geen negatief effect gehad op de omzet. Coördinator van de winkels, Klaas Boersma: ‘We zijn erg dankbaar en tevreden over het winkelwerk. Het wordt rijk gezegend.’

Dorcas Winkels

Hulporganisatie Dorcas runt met behulp van vrijwilligers inmiddels elf officiële winkels in Nederland. Hier worden tweedehands goederen verkocht die niet geschikt zijn voor de hulpverlening in het buitenland, waaronder boeken, speelgoed, spellen, serviesgoed, meubelen enzovoort. Met de opbrengst ondersteunt Dorcas verscheidene hulpprojecten in Oost-Europa en Afrika. Meer informatie over de winkels: www.dorcaswinkels.nl.

Dorcas

Dorcas is een internationale hulporganisatie die in achttien landen in Oost-Europa en Afrika 180 projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas helpt, geïnspireerd door Mattheüs 25, de allerarmsten in de wereld, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging. In Nederland zijn tienduizenden vrijwilligers, ondernemers en giftengevers bij Dorcas betrokken. Meer informatie: of tel. 0228 595900.

11-02-2010
Hulpverlening
https://www.dorcas.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies