Opening dagopvangcentrum Oekraïense ouderen

Hulporganisatie Dorcas heeft onlangs in het Oekraïense dorp Bulcsu een nieuw dagopvangcentrum voor ouderen geopend. Zestig mensen uit de omgeving kunnen hier voortaan terecht voor een maaltijd en een dagprogramma. Naast armoede vormt eenzaamheid een groot probleem voor deze ouderen.

Het centrum biedt een aantal vaste programmaonderdelen. De dag wordt geopend met bijbellezing en gebed. Er is een lunch en er worden onder meer groepsgesprekken en creatieve activiteiten georganiseerd. Om de dag helpen de ouderen een gaarkeuken met het bereiden van de maaltijd. Op deze manier kunnen zij zich ook weer zinvol inzetten voor hun plaatselijke samenleving en komen zij uit hun sociaal isolement. Het centrum wordt ervaren als een grote zegen van God.

Dorcas

Dorcas is een internationale hulporganisatie die in achttien landen in Oost-Europa en Afrika 180 projecten ondersteunt. Dorcas geeft vier soorten hulp: noodhulp, sociale hulp, structurele hulp en financiële adoptie. De organisatie werkt bij voorkeur met lokale partners, zoals plaatselijke kerken of organisaties. Dorcas helpt de allerarmsten in de wereld, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging. Meer informatie: www.dorcas.nl of tel. 0228 595900.

30-03-2010
Hulpverlening
https://www.dorcas.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies