Toename aanmeldingen Bijbelschool de Wittenberg in Zeist

Bijbelschool de Wittenberg neemt voor studiejaar 2010/2011 geen nieuwe studenten meer aan. Het studiejaar zit vol. Opmerkelijk is de grote groep afgestudeerde hbo- en wo-ers, naast studenten met een vmbo-, havo-, vwo- en mbo-opleiding.

De studenten zijn afkomstig uit de NGK, CGK, GKV, PKN, Gereformeerde Gemeente, Evangelische- en Baptisten gemeente.

Maandag 23 augustus 2010 gaat het nieuwe studiejaar en daarmee ook het nieuwe onderwijsprogramma van start. Tal van vakken zoals christelijke film, literatuur en kunst, consumentisme, politiek en samenleving, religie en zingeving sieren het programma. Er is veel ruimte voor bijbelse verdieping en missionaire toerusting. Ook coaching en intervisie staan op het programma. Stages in binnen- en buitenland zorgen voor een goede afwisseling tussen theorie en praktijk.

De Wittenberg die sinds 1972 jonge christenen toerust, zet in op de kracht van commitment. Studenten zoeken naar mogelijkheden om na de Wittenberg van betekenis te zijn. De studenten, variërend in de leeftijd van 17 tot 27 jaar werken tijdens hun jaar Wittenberg aan een identiteitspaspoort. In dit document beschrijven ze wat het jaar bijbelschool hen heeft opgeleverd en welke keuzes ze hebben gemaakt voor de toekomst. Het identiteitspaspoort helpt studenten om de winst van een jaar Wittenberg vast te houden en concreet te maken.

De Wittenberg gelooft dat studenten zichtbaar kunnen maken wat toegewijd en missionair christen-zijn is. Zij zijn mensen van de lange adem en maken daardoor het verschil in kerken en organisaties!

19-08-2010
Onderwijs
https://www.dewittenberg.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies