Op vrijdagochtend 5 november 2010 organiseren de studenten van de Wittenberg een expositie. Tijdens deze expositie laten studenten de betekenis van het christelijke geloof als basis voor hun leven zien en horen in muziek, drama, beeld en film.
Een jaar Wittenberg is opgebouwd aan de hand van vijf onderwijsthema’s. De expositie is onderdeel van het eerste onderwijsthema: ‘De grond waarop je staat, het christelijk geloof als basis voor je leven’. Zeven weken lang volgden studenten vakken als Oude- en Nieuwe Testament, Christelijke Kunst en Cultuur, Geloofsleer, Bijbellezen, Ethiek en Stromingen in de kerk. Studenten hebben ontdekt wat zij als christen in huis hebben. Tijdens een gemeentestage stonden ze uitgebreid stil bij het ontstaan van de verschillende kerken, de structuren waarmee gemeenten zijn vorm gegeven, de liturgie die hen samenbindt en het geloof dat ze samen beleven.
Met de expositie sluiten studenten het eerste onderwijsthema af. Maandag 8 november 2010 start het tweede thema: ‘De lucht die je inademt, de samenleving waarvan je deel uitmaakt’, in hartje Amsterdam. Studenten maken in negen dagdelen kennis met rijk, arm, cultureel en multicultureel Amsterdam. In het tweede thema gaan studenten op zoek naar de ziel van onze samenleving.
De Wittenberg die sinds 1972 jonge christenen toerust, zet in op de kracht van commitment. Studenten zoeken naar mogelijkheden om na de Wittenberg van betekenis te zijn. De studenten, variërend in de leeftijd van 17 tot 27 jaar werken tijdens hun jaar Wittenberg aan een identiteitspaspoort. In dit document beschrijven ze wat het jaar bijbelschool hen heeft opgeleverd en welke keuzes ze hebben gemaakt voor de toekomst. Het identiteitspaspoort helpt studenten om de winst van een jaar Wittenberg vast te houden en concreet te maken.
De Wittenberg gelooft dat studenten zichtbaar kunnen maken wat toegewijd en missionair christen-zijn is. Zij zijn mensen van de lange adem en maken daardoor het verschil in kerken en organisaties!
04-11-2010
Onderwijs
https://www.dewittenberg.nl