De Verlosser zal uit Sion komen

Overdenking van Amir Tsarfati – Als de volheid van de heidenen is binnengegaan, zal de Heer de draad weer oppakken met de Joden. Hij zal de bedekking van hen wegnemen, en dan zegt de Bijbel: ‘Heel Israël zal zalig worden, zoals geschreven staat [in het boek Jesaja]: De Verlosser zal uit Sion komen en zal de goddeloosheden afwenden van Jakob. En dit is het verbond van Mij met hen, wanneer Ik hun zonden zal wegnemen.’ Lees het eens goed: waaruit zal de Verlosser komen?

De Verlosser zal komen uit … Sion.

De Verlosser zal niet uit het Zion Park in Utah komen. Hij zal komen uit Sion – dit is een andere naam voor de natie Israël. Duidelijk? Goed. Zionist zijn is dus niet iets slechts. Als zionist geloof je dat het land Israël toebehoort aan het volk Israël. Dat is alles. Je kunt een niet-Jood én een zionist zijn. De wereld probeert je ervan te overtuigen dat het iets slechts is om zionist te zijn. Weet je wie jou een zionist noemen? Alle terroristen. ‘We gaan de zionisten vermoorden.’ Ik ben er trots op dat ze me een zionist noemen. Beseften ze maar wat het betekent. De Verlosser zal uit Sion komen.

Bijbels gezien is Sion een interessante term. Sion vertegenwoordigt de berg waarop de eerste en de tweede tempel stonden, het symboliseert de hele stad Jeruzalem en vertegenwoordigt de hele natie Israël. Het interessante is dat het woord ‘Sion’ in feite ‘een uitgedroogde plaats’ betekent.

Het ‘hij’ in dit vers verwijst naar Israël en het wordt afgeschilderd als een dor en dorstig land. Dit is letterlijk en geestelijk waar tot op de dag van vandaag. Toch is dat niet het einde van het verhaal.

Ooit zal er een stroom van water uit Sion over dit uitgedroogde land komen, en zal het verfrist en hersteld worden. Op een dag zal dit geestelijk droge volk een uitstorting van de Heilige Geest ervaren en levend gemaakt worden.

Wat is dit land? Israël. Wie zijn dit volk? De Joden.

God is trouw aan Zijn Woord en Zijn beloften

Als je vandaag de dag het label ‘zionist’ draagt, dan betekent dat dat je gelooft dat de Joden Gods uitverkoren volk zijn en dat Israël hun door God gegeven nationale thuisland is. Je gelooft dat God hen heeft teruggebracht naar hun thuisland en dat Hij Zijn Geest over hen zal uitstorten en hen zal doen inzien dat hun Messias, de Heilige van Israël, niemand minder is dan Jesjoea, Jezus van Nazareth.

Zeggen dat het huidige Israël niet het Bijbelse Israël is en dat de huidige Joden niet Gods uitverkoren volk zijn, is zeggen dat de Bijbel het bij het verkeerde eind heeft en dat een deel van de beloften die aan Israël zijn gedaan, nooit vervuld zal worden. Hetzelfde geldt wanneer iemand de Joden ‘bezetters’ noemt.

De waarheid is: als je een zionist genoemd wordt, dan wil dat zeggen dat je gelooft dat God trouw is aan Zijn Woord en Zijn beloften. En Israël is daarvan het levende bewijs!

Ja, kom spoedig, Heer Jezus!
Amir Tsarfati


Amir Tsarfati is een geboren Israëli en voormalig majoor in het Israëlisch leger (IDF). Hij is de oprichter en directeur van Behold Israel. Dit is een non-profitorganisatie die Bijbels onderwijs geeft door middel van rondleidingen, conferenties en social media, en vanuit een Bijbels en profetisch gezichtspunt nieuws en informatie over Israël biedt.

Amir is getrouwd en heeft vier kinderen. Zijn huis in Noord-Israël kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon). Dit is een voortdurende herinnering aan de opdracht die hij van de Heer gekregen heeft om vanuit de Bijbel onderwijs te geven over Gods plannen voor de eindtijd.

Lees meer op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org
Deze nieuwsbrief is vertaald door de redactie van Christelijk Nieuws vanuit de Bijbelse overdenking van Amir van maandag 23 september 2024.
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen 

Meer berichten van Amir zijn te vinden op: 
YouTube: www.youtube.com
Telegram:  t.me/beholdisraelchannel
Facebook:  facebook.com/beholdisrael
Instagram: instagram.com/amir.tsarfati

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies