Het Leger des Heils actief op Olympische spelen

In en om Londen zijn de Olympische Spelen 2012 van start en het Leger des Heils draagt daaraan zijn steentje bij. Het terrein rond één van de sociale instellingen van het Leger is namelijk het toneel van de Olympische wedstrijden Mountainbike. Iets waarop we als Leger best trots zijn.

Hadleigh Farm (Essex)  is met zijn heuvels, wijdopen grasland, scherpe bochten en spectaculaire afdalingen een uitdagende plek om de Olympische wedstrijden Mountainbiken te houden. Het parcours is onderverdeeld in delen waarin het uiterste van de bikers wordt gevraagd met spannende namen als ‘The Breathtaker’ ,‘Triple Trouble’  en ‘The Leap of Faith’ . 

Toeschouwers hebben prachtig uitzicht op het parcours dat aan de voet van de ruïne van het 700 jaar oude kasteel Hadleigh Caste ligt.  

   

Het Leger des Heils begeleidt en traint op Hadleigh Farm sinds 1990 mensen na een moeilijke periode in hun leven weer naar een zelfstandig leven en een betaalde baan. De cliënten, vaak ex-verslaafden en ex-dak- en thuislozen, leren er een vak. Dat van timmerman, tuinman of dat van bijvoorbeeld  ICT’er of administratief medewerker.   

 

Sport is goed voor je. Het Leger des Heils gelooft daarom in sport. Wereldwijd. Ook in Nederland, waar het Leger participeert in de Dutch Street Cup. Sporten is gezond. Lichamelijk, geestelijk en sociaal. Mensen die  buiten de maatschappij staan, leren door sport weer mee te doen. Erbij te horen. Dat is waar het Leger des Heils voor strijdt.

Leger des H
03-08-2012
Samenleving
https://www.legerdesheils.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies