Canvas Kapel van Otto de Bruijne in Zeist

Van 4 juni t/m 4 juli staat de Canvas Kapel van Otto de Bruijne in de achtertuin van Bijbelschool de Wittenberg. Kunstenaar, theoloog en domineeszoon Otto de Bruijne heeft een kapel van canvas gemaakt waarmee hij sinds anderhalf jaar door Nederland reist.

Het is een kapel van schilderijen geprint op grote canvasdoeken, de Canvas Kapel. Deze kapel is een knipoog naar de Nederlandse samenleving. Nederland is geïnteresseerd in spiritualiteit. Mensen zoeken naar doelen. Dit zal in de toekomst individueel zijn, in kleine verbanden. De kapel sluit daarbij aan.’ Het is een plek waar je mag zijn, even kunt gaan zitten, een kaarsje kunt branden. Het gaat om het beeld en de beleving.

Op afspraak geeft Otto inspirerende rondleidingen door de kapel (www.ottodebruijne.nl). De kapel is eventueel ook op eigen gelegenheid te bezichtigen (Krakelingweg 10, Zeist de route naar de kapel wordt aangegeven met een banier).

De Wittenberg is een bijbelschool. Tijdens een jaar Wittenberg staan Bijbelse verdieping, missionaire toerusting en persoonlijke vorming centraal. Onze studenten wonen tijdens hun studie in de gezellige leefgemeenschap van de bijbelschool. Jaarlijks kiezen zo’n 40 jongeren voor een jaar leren en leven op de Wittenberg. Ruim 1.500 jongeren hebben de Wittenberg gevolgd. Velen van hen zijn nog altijd actief in hun kerkelijke gemeente of bij een christelijke organisatie in binnen- en/of buitenland.

De Wittenberg
04-06-2013
Kerk
https://www.dewittenberg.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies