Dutch Street Cup van start in Eindhoven

De Dutch Street Cup competitie Zuid Nederland start op zaterdag 8 maart in Eindhoven. Het toernooi wordt gespeeld op de Markt. De door Stichting Life Goals en het Leger des Heils georganiseerde Dutch Street Cup is de landelijke straatvoetbalcompetitie voor dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen.

Maar liefst 39 teams uit verschillende steden hebben zich dit seizoen ingeschreven. Nieuwkomer is het team uit Venlo. Vijftien teams, waaronder twee uit Eindhoven, strijden op 8 maart om competitiepunten voor het landelijke kampioenschap.

De Eindhovense wethouder Joost Helms en Leger des Heils directeur Zuid-Nederland, Hans Martin Don, verrichten om 12:30 uur de aftrap samen met Dutch Street Cup partners PSV in the Community, Stichting Neos (directeur Pim Dijkstra) en Stichting St Anna Klooster (Anita Schavemaker).

Op 12 en 13 september 2014 vindt het finaleweekend van de Dutch Street Cup plaats op De Dam in Amsterdam. Alle deelnemende teams zullen, ingedeeld aan de hand van de eindstand van de regionale competities, deelnemen aan dit toernooi. De winnaars van de dames- en de herencompetitie mogen zich Nederlands Kampioen noemen. Beide teams vertegenwoordigen Nederland dan op de Homeless World Cup in Chili. Dit wereldkampioenschap zal plaatsvinden in november 2014.

Leger des Heils
Leger des Heils
05-03-2014
Samenleving
https://www.legerdesheils.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies