MENU
CHE viert start nieuwe cursusjaar in Dordrecht met recordaantal studenten Associate degree

CHE viert start nieuwe cursusjaar in Dordrecht met recordaantal studenten Associate degree

17 sep

Vandaag starten 60 nieuwe studenten aan de tweejarige Associate degree Sociaal Werk in de Zorg van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) in Dordrecht. Dat is een recordaantal. Het maximum aantal toelaatbare studenten werd al in juli behaald. De start wordt gevierd met studenten en een groot aantal van hun praktijkbegeleiders. De CHE biedt de Ad-opleiding Sociaal Werk in de Zorg sinds september 2016 aan in Dordrecht. Ook in Ede wordt de opleiding aangeboden.

Een Associate degree is een tweejarige hbo-opleiding op niveau 5. De CHE biedt vijf Ad-opleidingen. De Ad-studenten in Dordrecht volgen colleges op het Achterom 103, in het gebouw waar ook de hogescholen HBO Drechtsteden, InHolland en Onderwijsorganisatie OPOD zitten. De CHE neemt plaats op de vijfde verdieping.

Ambitie Ad-school
Verschillende hogescholen (Hogeschool Rotterdam, InHolland, HBO Drechtsteden/Da Vinci College en Avans) delen met de CHE de ambitie om in Dordrecht een gezamenlijke Ad-school te realiseren. Harmen van Wijnen, voorzitter van het College van Bestuur van de CHE: ,,Als christelijke hogeschool sluiten we graag aan op de vraag van marktpartijen uit de regio om identiteitsgebonden onderwijs in omgeving Dordrecht gestalte te geven.” Dit jaar wordt nagedacht over de vorm en inhoud en de hoeveelheid Ad-opleidingen die geboden kunnen worden.

Gouda
Vanaf volgend jaar september, cursusjaar 2020-2021, biedt de CHE haar Ad-opleidingen niet alleen in Ede en Dordrecht aan, maar kunnen oud-studenten van het Hoornbeeck College de AD Ondernemen ook voor een deel in Gouda volgen.

Op donderdag 14 november (18.00 – 21.00 uur) vindt de open avond over deeltijdopleidingen plaats in Ede. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden op CHE.nl/opendag.

Datum: 17 september 2019
Auteur: CHE
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.che.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Weglopen
26 jul

Weglopen meer