MENU
CHE vanaf 26 april weer open voor colleges

CHE vanaf 26 april weer open voor colleges

22 apr

Studenten van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) kunnen meteen met ingang van maandag 26 april voor een deel van hun colleges weer terecht op de hogeschool en op de CHE-locatie in Dordrecht. De CHE gaat daarmee direct gebruik maken van de ruimte die versoepeling van de coronamaatregelen biedt.

Jan Hol, voorzitter College van Bestuur: “We benutten daarmee zoveel mogelijk dagen om studenten en docenten weer bij elkaar te brengen. Studenten zijn toe aan échte ontmoetingen.”

In de afgelopen periode waren studenten bijna uitsluitend aangewezen op online onderwijs. “We hebben de overstap naar online colleges goed weten te maken, maar het wordt nooit een volwaardige vervanging van echte ontmoetingen op de hogeschool”, aldus CHE-bestuursvoorzitter. “Persoonlijk contact is voor ons een essentieel onderdeel van het onderwijs. Niet alleen bij het overdragen van kennis, maar te meer in onderlinge samenwerking en bij de persoonlijke vorming van studenten.”

Met ingang van aanstaande maandag staan de CHE-docenten weer op locatie klaar voor onze studenten. Het gebouw en de faciliteiten zijn ingericht op de coronamaatregelen. Door de inrichting op 1,5 meter afstand ligt de capaciteit van de hogeschoolgebouwen nog steeds op 30 procent van normaal, wat neerkomt op ongeveer 1000 mensen per dag. De colleges zijn daarom zo geroosterd dat iedere student ten minste één dag per week naar de hogeschool kan komen.

Zelftesten
De CHE gaat net als andere onderwijsinstellingen gebruik maken van vrijwillige zelftesten als extra maatregel om besmettingen te voorkomen. Studenten en medewerkers kunnen kosteloos een zelftest thuis laten bezorgen om zichzelf voorafgaand aan een schooldag te testen.

Open voor studiekiezers
In de komende weken opent de CHE haar deuren ook voor studiekiezers. Aankomende studenten kunnen rondleidingen volgen en hun vragen stellen aan docenten en studenten. Jan Hol: “Ook bij studiekeuze is persoonlijke ontmoeting ontzettend belangrijk. Wat onze studenten zo waarderen aan de CHE, is de sfeer op de hogeschool. Om die zelf te ervaren moet je toch echt naar Ede komen. We zijn blij dat we studiekiezers die ervaring weer aan kunnen bieden.”

Datum: 22 april 2021
Auteur: CHE
Foto: CHE
Website: http://www.che.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: