MENU
Joke Buis leert genieten van het hier en nu

Joke Buis leert genieten van het hier en nu

06 mei

We kunnen er bijna allemaal over meepraten, zeker nu tijdens een pandemie: stilgezet worden. Pas op de plaats moeten maken door omstandigheden. Voor Joke Buis was zo'n scenario nooit aantrekkelijk omdat ze gewend was vooruit te kijken en denken. Afgelopen jaar veranderde dat.

Het leidde tot de schitterende nieuwe single 'Schoonheid van het Moment' die haar helpt te genieten van het hier en nu. Met de single lanceert Joke ook een actie om mensen via de hashtag #schoonheidvanhetmoment hun eigen mooie momenten te laten delen.

Niet alleen de muziek van de nieuwe single 'Schoonheid van het Moment' ademt sfeer. Ook de beelden die de poŽtische tekst oproept, spreken tot de verbeelding. Voor Joke staan de natuurschetsen uit het lied symbool voor fasen in het leven; gebeurtenissen die we doorstaan zonder vaak oog te hebben voor de mooie dingen die er in verborgen liggen. Voor wie echt even stil staat en om zich heen kijkt, gaat een wereld open.
"Ik was altijd druk in mijn hoofd met lijstjes" vertelt Joke over het ontstaan van het lied. "Altijd was ik ze aan het afwerken in mijn gedachten terwijl ik ergens mee bezig was. Op een podium bedacht ik wat me later in het concert te doen stond. In ons gezin dacht ik aan de dingen die ik nog moest regelen om alles soepel te laten lopen. Totdat ik eens iets leuks aan het doen was en bewust dacht: 'wat jammer dat dit over twintig minuten al is afgelopen'. Ik betrapte mezelf er op dat ik niet kon genieten van het moment. Ik ontzegde mezelf zo veel."

Samen met haar man en bandleider Rob Buis en schrijver Coen van den Heuvel ontstond 'Schoonheid van het Moment', een single die minstens zo sfeervol is muzikaal als tekstueel poŽtisch. Naast haar gebruikelijke bandleden speelt ook gitarist Arnold van Dongen (Ilse de Lange) mee.

Met het verschijnen van de nieuwe single (3 mei de video, 7 mei op alle streamingdiensten) lanceert Joke ook de hashtag-actie #schoonheidvanhetmoment. Met de achtergrond van de single hoopt ze zo meer ogen te openen voor momenten die anders ongemerkt voorbij gaan; meer genieten van het hier en nu, nu het nieuws daar meer dan ooit van weg lijkt te sturen.
"Iedereen kijkt uit naar het moment dat het land van het slot af gaat. Ik ook. In de tussentijd heb ik altijd geprobeerd om me te richten op wat nog wel kan. (...) Als je nu terugkijkt op de afgelopen week, maand of mij betreft jaar: welk moment had van jou langer mogen duren? Je kunt het delen met de hashtag #schoonheidvanhetmoment."

De nieuwe single van Joke Buis is vanaf 7 mei te vinden op de gebruikelijke streaming kanalen en vanaf 3 mei 20:30 uur op haar YouTube kanaal.

Datum: 6 mei 2021
Auteur: Leon van Steensel
Website: http://www.jokebuis.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: