Een gevoelig lied van Joke Buis: Echt weggaan doe je niet

Je kon er niet omheen tijdens de afgelopen tours van Joke Buis: het gevoelige nieuwe lied ‘Echt weggaan doe je niet’ en de reacties waren veelzeggend. In de aanloop naar haar nieuwe EP ‘Hoe Ik Je Zie’ presenteert Joke Buis het als single. ‘Echt weggaan doe je niet’ is vanaf 12 april te beluisteren op de digitale platforms.

Met de nieuwe single en de EP zet Joke Buis een nieuwe stap in de reis die ze begon met het album ‘Andere Foto’s’: liedjes presenteren die hun wortels hebben in verhalen uit haar omgeving. Verhalen die iedereen kan herkennen in zijn of haar eigen wereld.

Buurman

Het verhaal wat ‘Echt Weggaan Doe Je Niet’ inspireerde, maakte Joke van dichtbij mee. “Mijn buurman streed al een tijd tegen kanker en verlangde zo naar onbezorgd leven. Ik stelde me voor hoe het voor zijn vrouw moest zijn. Als je afscheid moet nemen van iemand waar je zoveel van houdt, wat is dan het belangrijkste wat er aan het eind overblijft? Dat is, denk ik, toch het delen van de gewone dingen met elkaar die ik zo vaak voor lief neem. Een verjaardag, op vakantie, samen eten, samen een film kijken. Het zijn vaak die herinneringen die altijd in je hart blijven. Echt weggaan, doe je dan niet. Samen met Rokus Maasland, Arnold van Dongen en Rob Buis heb ik nagedacht over wat je nog zou kunnen zeggen als het afscheid nemen van een geliefde zo dichtbij is.”

Bugelsolo

Thomas Heikoop verzorgt de gevoelige bugelsolo aan het slot van de single zoals hij dit ook tijdens de recente tour met Joke deed. “Waar de woorden alles hebben gezegd, vertelt hij nog door zonder woorden, omlijst door stemmen, violen, piano, bas en gitaar.” zegt producer Rob Buis.

Opwekking

Na het verschijnen van de EP ‘Hoe Ik Je Zie’ op 10 mei zal Joke met band te horen zijn op de Pinksterconferentie van Stichting Opwekking. Ze verzorgt op de vrijdagavond 17 mei een concert waarbij de diverse liedjes aanhaken bij concrete gebeden in het programma.

Meer informatie op www.jokebuis.nl
Luister hier: naar de single
Beeld: © Henk-Jan Oudenampsen
Auteur: Leon van Steensel

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies