MENU
Doneer een waardevol artikel voor de Dorcas Veiling

Doneer een waardevol artikel voor de Dorcas Veiling

02 jun

Dorcas komt met een nieuw concept: de Dorcas Veiling. Op deze manier willen ze de (financiële) mogelijkheden om mensen in nood te helpen uitbreiden. En u kunt heel eenvoudig ook uw steentje bijdragen! Misschien heeft u wel iets van waarde op zolder liggen, zoals een schilderij, een antieke stoel of een oud boek. Het maakt niet uit wat het is, zolang het maar een waarde heeft van boven de 100 euro.

Heeft u iets dat geschikt is? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar veiling@dorcas.nl of bel / stuur een appje naar 06-12051263. Ook bij twijfels over de waarde kunt u contact met ons opnemen. Erkende taxateurs zullen het product dan beoordelen.

Dorcas veiling
Eenmaal, andermaal, verkocht! De veilingmeester slaat met de hamer en het artikel is verkocht aan de hoogste bieder. Wie kent dit beeld van de veilingmeester met de hamer nou niet?! Binnenkort organiseren we een speciale Dorcas Veiling. Waarom en hoe we dat doen, leggen we hieronder uit. En ook hoe jij kunt helpen, zelfs zonder een euro uit te geven.

Wij werken al 40 jaar aan een blijvende verandering in het leven van mensen die in armoede, uitsluiting of crisis verkeren. We zoeken steeds naar nieuwe manieren om deze mensen in nood te helpen, maar ook naar nieuwe wegen om dit werk te financieren.

Een nieuwe manier om extra inkomsten te krijgen voor ons werk voor mensen in nood is door de verkoop van waardevolle spullen. Waar we dan aan denken? Eigenlijk aan alles wat maar enigszins van waarde is. Bijvoorbeeld aan antiek tafeltje of een bijzondere verzameling wijn, auto’s, of postzegels. Maar ook kun je denken aan een lamp, schilderij, sieraden of een kostbare fles whisky.

Misschien heb je al jarenlang allemaal spullen op zolder staan, waar je eigenlijk niets meer meedoet en die alleen maar stof staan te verzamelen. Kijk dan eens rond of er nog iets is dat aan ons gegeven kan worden. Of doe gek en verras ons met een old timer, tractor of een koe…

Alle spullen die wij krijgen en die een geschatte waarde van boven de 100 euro hebben, gaan we via een speciale Dorcas Veiling verkopen. Zo hopen we dat jouw ingeleverde artikel(en) het meest opbrengen voor ons gezamenlijke doel, namelijk het helpen van kwetsbare mensen.

Het plan is om 4 keer per jaar een Dorcas Veiling te organiseren. De veiling is online te volgen, dus je kunt direct zien hoe jouw artikel het doet. En natuurlijk is het ook mogelijk om (online) te bieden op een artikel dat je zelf leuk vindt.

Zonder artikelen tóch helpen
Heb je zelf geen waardevolle artikelen die je weg wilt geven? Ook dan kun je ons nog steeds helpen! Vertel je familie, vrienden, buren en kennissen over de Dorcas-veiling en moedig hen aan om mee te doen.

Ook is het mogelijk voor bedrijven om mee te doen. Naast het doneren van waardevolle artikelen uit bijvoorbeeld een overgebleven voorraad, kunnen zij ook diensten voor de veiling aanbieden. Denk hierbij aan het onderhoud van de tuin of hulp bij de verbouwing. Werk je bij een bedrijf die iets zou kunnen bijdragen? Informeer dan naar de mogelijkheden en geef het aan ons door.

Ben je nieuwsgierig naar wat er zoal wordt geveild of wil je ideeën opdoen? Kijk dan eens naar het aanbod dat we al hebben op www.dorcasveiling.nl.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Martin Liefhebber via veiling@dorcas.nl.

Spullen aanmelden
Heb je waardevolle spullen die je wel wilt doneren of wil je een dienst aanbieden? Neem dan contact met ons op door te mailen naar veiling@dorcas.nl of stuur een WhatsApp bericht naar 06 15051263.

Datum: 2 juni 2021
Auteur: Dorcas
Foto: Dorcas
Website: http://www.dorcas.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: