MENU
Bij de CHE zit je helemaal op je plek als je flexibel wilt studeren

Bij de CHE zit je helemaal op je plek als je flexibel wilt studeren

25 nov

Christelijke Hogeschool Ede - Na jarenlange ervaring als verpleegkundige in het ziekenhuis, wilde Corline Grosscurt-Cornet graag leren om meer daadkracht in de zorg te krijgen. Daarom besloot ze om de deeltijdopleiding Bedrijfskunde te doen. Corline: “Ik wil laten zien dat goede bedrijfsvoering prima samen kan gaan met kwaliteitszorg.”

Corline Grosscurt, student bedrijfskunde deeltijd CHE
Op het laatste moment stroomde Corline in voor de deeltijdopleiding Bedrijfskunde. Als moeder van twee jonge kinderen vond ze het best spannend of het allemaal goed te combineren zou zijn met de thuis- en werksituatie. Corline: “Eigenlijk zie ik nu voldoende ruimte en mogelijkheden om het te combineren. Vooral omdat de opleiding heel praktisch is ingesteld. Ik kan de theorie meteen toepassen in mijn werk. In december ben ik beleidsadviseur geworden en daarin passen de opdrachten allemaal heel mooi.”

Theorie en praktijk
Tijdens haar werk is Corline steeds op zoek naar zoveel mogelijk lopende vraagstukken om zich daarin vast te bijten. “Ik pluk overal opdrachten en vraagstukken vandaan op mijn werk, zodat ik dit met de aangereikte literatuur en colleges van de CHE methodisch kan oppakken. Hierdoor wordt mijn huidige werk steeds weer verdiept door de studie die ik volg. Dat vind ik zo leuk.”

Deeltijd studeren
Corline vindt altijd wel ergens tijd voor haar studie. “Sommige medestudenten hebben een vaste dag dat ze aan hun opleiding werken. Dat heb ik niet omdat ik een jong gezin heb. Het voordeel van jonge kinderen is dat ze ’s avonds vroeg op bed liggen. Dus ik doe vaak ’s avonds wat voor school. Bij mij gaat het allemaal een beetje door elkaar heen, maar daar moet je echt je eigen weg in zien te vinden. Wat voor de één werkt, werkt voor de ander niet. Ook is een heldere communicatie naar je werk toe dat je bezig bent met een opleiding, heel belangrijk. De opleiding geeft kansen in het werkveld en is een verbreding van je werk. En zo is het eigenlijk een geven en nemen over en weer, met communicatie als sleutelwoord. En heel goed plannen!”

Uit je comfortzone stappen
“Ik vind het leuk dat je binnen de opleiding uit je comfortzone wordt gehaald. Ik moest bijvoorbeeld een marketingplan maken en ik dacht in eerste instantie: wat moet ik hiermee?! Maar zelfs daarin leerde ik mezelf kennen en ik vond het eigenlijk heel leuk. Nu hebben we op school een module verbetercultuur en dat is echt een uitdaging. Ik werk bij een reformatorische organisatie en in dit wereldje is het soms best zoeken naar een balans tussen een verbetercultuur en het behouden van je identiteit. Ik geloof dat je mag vernieuwen, zonder dat je de basis hoeft los te laten. Ook deze module is daarom een mooie zoektocht naar jezelf en je omgeving.”

Bedrijfskunde: brede opleiding
Corline: “Ik zou de deeltijdopleiding Bedrijfskunde zeker adviseren, omdat je heel breed wordt opgeleid en je krijgt voldoende bagage mee om een mooie plek in de maatschappij te vervullen. Je leert over de bedrijfsvoering, de marketing, een onderzoek, besluitvorming en je leert een positief kritische houding aan te nemen. Deze opleiding geeft zoveel verdieping. Je leert een bedrijf en mensen kennen. Maar ook jezelf! Je leert in grote lijnen denken, maar toch de details niet te vergeten. Jij bent regiehouder hoeveel je van de opleiding leert. Hoe breder je zelf kijkt, des te meer je leert. En hoe breder ook je kansen zijn.”

Ruimte voor eigen ontwikkeling
“Je hoeft niet per se een einddoel te hebben om met deze opleiding te starten. Dat wordt natuurlijk altijd gedacht. Maar de opleiding is breed genoeg om te ondervinden wat je nu leuk en belangrijk vindt. Als verpleegkundige word je bijvoorbeeld opgeleid tot een beroep. Maar bij de opleiding Bedrijfskunde leer je vooral breder kijken dan een beroep zelf en dat is zo waardevol. Er is hierdoor veel ruimte voor je eigen ontwikkeling. Ik vind het daarom juist een leuke aanvulling als verpleegkundige. Je kunt zoveel kwijt in je beroepsproducten waardoor er ruimte is voor eigen ontwikkeling. Dat zie je ook terug bij de beroepsproducten die worden ingeleverd aan het eind van een module. Ze zijn allemaal zo anders!”

Studeren aan de CHE
Corline: “We hebben natuurlijk veel online les gehad. Maar als ik door het gebouw van de CHE loop, voel ik me weer op en top student. Er is voldoende ruimte, de lessen zijn prima geregeld. Ik vind het ook leuk dat de CHE soms combinatieklassen maakt. Soms zitten we bijvoorbeeld met Communicatie en HRM studenten en daardoor kunnen we onze ervaringen met elkaar delen. Wat dan ook wel leuk is, is dat andere studenten vaak zeggen dat ze echt aan ons kunnen merken dat we Bedrijfskunde studeren. Gewoon omdat we anders en verder denken. Terwijl ik eigenlijk van oorsprong een verpleegkundige ben! Maar ik ben echt veranderd door deze studie. Ik ben veel breder gaan kijken naar organisaties, mensen én mezelf. Ik ben heel breed aan het rond bazuinen dat ik zo enthousiast ben. Deeltijd studeren is gewoon flexibel studeren! En als je flexibel wilt studeren, zit je bij de CHE helemaal op je plek.”

Wil je ook de deeltijdopleiding Bedrijfskunde doen? Lees meer op de website van de CHE en schrijf je in. Je bent welkom op de CHE.

Datum: 25 november 2021
Auteur: CHE
Foto: CHE
Website: http://www.che.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Vakantie
15 mei

Vakantie meer

Beloning
28 apr

Beloning meer