MENU
Nieuw album Delise: dicht bij mijn hart en heel persoonlijk

Nieuw album Delise: dicht bij mijn hart en heel persoonlijk

27 jan

Delise’s nieuwste cd 'Ik ken je' zal verschijnen op 11 februari 2022. Over deze cd zegt Delise: “De cd 'Ik ken je' is een cd die dicht bij mijn hart ligt en heel persoonlijk is. Ik neem de luisteraar namelijk mee op reis langs thema’s die mijzelf hebben geraakt de afgelopen tijd."

"Zo zijn thema’s die bijvoorbeeld langskomen: je vertrouwen écht stellen op God, dankbaarheid voor de dingen die Hij geeft, maar ook de vraag; waar bouw je op? Maar het thema dat steeds als een rode draad door alle liedjes heengaat, is dat we God’s geliefde kinderen zijn aan wie Hij zijn Zoon gaf. En dat Hij tegen jou en mij zegt: ‘Ik ken je’.
Ik schrijf mijn liedjes vaak naar aanleiding van een proces waar ik zelf doorheen ga. Wat dat betreft is liedjes schrijven voor mij een manier van verhalen vertellen. Met de liedjes van de cd Ik ken je hoop ik de luisteraar aan het denken te zetten en te bemoedigen.” Meer informatie over deze prachtige cd kunt je vinden op: www.delise.nl en daar kun je de cd ook bestellen.
Verhalen vertellen
Delise maakt Nederlandstalige popliedjes met een vleugje singer-/songwriter en folk. Liedjes schrijven is voor Delise een manier van verhalen vertellen. In haar liedjes staat steeds haar heldere stem, gitaar en boodschap van het liedje centraal. Delise wil haar luisteraars aan het denken zetten over serieuze en minder serieuze zaken. Hierbij is haar christelijk geloof een onmisbare inspiratiebron.

Opgemerkt door Robin Groenveld
Al op 12 jarige leeftijd begint ze met zingen en liedjes schrijven. Wanneer ze 14 jaar is, worden haar liedjes opgemerkt door Robin Groenveld, bedenker en organisator van Vrienden van Amstel LIVE. Hij brengt haar in contact met Bas Kennis (BLØF) en Holger Schwedt, waar ze enkele jaren mee samenwerkt. Daarnaast wordt ze begeleid door de begeleidingsband van Anouk Teeuwe.

Prijzen
Al op jonge leeftijd wint Delise een aantal prijzen; zo bereikt ze met haar band de tweede plaats tijdens de Battle of the Bands in Londen en krijgt ze een eervolle vermelding voor haar liedje Everything Breaks tijdens de International Songwriter Competition in de Verenigde Staten. Ook treedt ze op in Ahoy’ tijdens The Chrystal Ball Party en zingt ze het liedje 'Like an Angel' in voor de film Het Schnitzelparadijs. In 2008 neemt Delise deel aan het programma Rock Nation op RTL 5 en doet ze mee aan X-Factor op RTL 4.

Studie Rechten
Toch durft ze een bestaan als artieste niet aan. Delise: “Ik koos voor een studie Rechten en daarna voor een baan als juriste. Ik wilde advocaat worden; mijn eigen advocatenkantoor opzetten, dat was mijn plan.” Delise sluit daarmee het hoofdstuk muziek maken voor zichzelf af. Wel blijft ze liedjes schrijven en treedt zo nu en dan op. Zo zingt ze het lied Toch een beetje thuis in voor het programma 'De Verandering' en wordt ze tijdens haar studie verkozen tot Beste Songwriter van de VU Amsterdam en de Universiteit Leiden.

Burn-out
Na enkele jaren werkzaam te zijn als jurist, keert ze in 2016 terug naar de muziek. De aanleiding hiervoor is een burn-out in 2015. Naar eigen zeggen kan ze niet zonder muziek maken. “Ik kreeg zoveel energie van het maken van muziek, bij al het andere voorgaande dat ik deed, vloeide de energie juist bij me weg,” zegt Delise hierover. Wel is er veel veranderd; zo is haar stijl meer pop geworden en schrijft ze haar liedjes in het Nederlands.

Bekendheid
In 2018 brengt Delise haar debuutalbum Bladzijde 1 uit, waarbij ze samenwerkt met onder andere Henk Pool, Matthijn Buwalda en MaddoC (Damascus). Bladzijde 1 wordt genomineerd voor verschillende Zilveren Duif Awards 2019 en krijgt aandacht op verschillende radiostations, waaronder 100% NL en NPO Radio 1 (onder andere door Frits Spits). In het najaar van 2019 verzorgt Delise het voorprogramma bij de Niet van deze wereld-tour van Damascus.

Spreid je vleugels
Op 11 oktober 2019 lanceert Delise samen met 'De Rechtstaat' de single 'Spreid je vleugels'. Dit lied is een vooruitblik op meer nieuwe muziek van Delise. Haar nieuwe EP 'Kleine dingen' – die in het voorjaar van 2020 uitkomt – combineert, meer nog dan haar debuutalbum 'Bladzijde 1', helder gezongen en verhalende popliedjes (à la Miss Montreal) met haar geloof.

“De albumtitel verwijst naar die onbeduidende, en toch belangrijke dingen in het leven waar je snel overheen kijkt,” vertelt Delise. “Kleine dingen gaat over anders kijken naar die alledaagse momenten. En over dankbaarheid.”

Zorgen kunnen overweldigend lijken
Daarmee schuwt Delise sociale en maatschappelijke thema’s niet. Delise: “Zorgen in het leven kunnen soms overweldigend lijken. Het besef dat als God met je meegaat, je niets meer te vrezen hebt, is de rode draad in mijn popsong Overwinnen (geïnspireerd op het Bijbelverhaal van Job) maar ook in Verbonden, waarin Elbert Smelt van Trinity een aandeel heeft. Daarnaast schreef ik Helden in samenwerking met JellowZorg. Dat liedje is een groot ‘dank je wel’ aan mensen werkzaam in de zorg.”

Voor de totstandkoming van Kleine dingen werkt Delise opnieuw samen met Henk Pool en Reyer (aanbiddingsleider, producer en songwriter van Jezus Overwinnaar). Liedjes als 'Stil val', 'Kleine dingen' en 'Overwinnen', zijn kwetsbare en tegelijkertijd geloofsopbouwende uptempo liedjes met een herkenbare boodschap.

Delise’s EP 'Kleine dingen' kwam uit op 28 maart 2020. De EP werd gereleased op 25 september 2020 in De Theaterbakkerheij in Gouda. Tijdens het theaterconcert was Ralph van Manen gastartiest.

Delise bracht op 20 januari 2021 haar single ‘Storm op het meer (Rembrandt)’ uit. Het lied is gebaseerd op het schilderij ‘Christus in de storm op het Meer van Galilea’. Ze schreef het samen met Elly Zuiderveld. Op 9 juni 2021 bracht Delise in samenwerking met Lars Gerfen het duet ‘Bij U is het goed’ uit.

Discografie:
Ik ken je - album cd + live ep (11-02-2022)
Ik ken je (14-01-2022)
Bij U is het goed - Delise & Lars Gerfen (09-06-2021)
Hoe mooi - Marjolein Keijzer & Delise (09-04-2021)
Storm op het meer (Rembrandt) (19-01-2021)
Wees niet bang (14-10-2020)
Dat doe je goed - Reyer Remix (24-09-2020)
Nu de trein vertrokken is... (24-07-2020)
Verbonden (29-05-2020)
Kleine dingen - ep cd (27-03-2020)
Overwinnen (20-03-2020)
Helden (14-02-2020)
Kleine dingen (10-01-2020)
Spreid je vleugels (11-10-2019) De Rechtstaat ft Delise
Stil val (26-04-2019)
Bladzijde 1 - ep cd (05-10-2018)
Schuil bij mij (05-10-2018)
Wat je doet (05-10-2018) Delise ft MaddoC
Dit jaar (05-10-2018)
Mis je mij? (05-10-2018)
Bladzijde 1 (05-10-2018)
Klein zusje (13-09-2018)
Dat doe je goed (20-07-2018)

Datum: 27 januari 2022
Auteur: Redactie Christelijknieuws - Delise
Foto: Delise
Website: http://www.delise.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: